Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΕΔΕ για τον θανάσιμο τραυμτισμό Ρομά από τον αστυνομικό στην Κηφισιά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΕΔΕ για τον θανάσιμο τραυμτισμό Ρομά από τον αστυνομικό στην Κηφισιά

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών της Αστυνομίας θα βρεθεί ο αστυνομικός, που φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε θανάσιμα 42χρονο Ρομά το απόγευμα της Τετάρτης στην Κάτω Κηφισιά.

Ειδικότερα, ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, καθώς ο εισαγγελέας δεν άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού που οδηγήθηκε ενώπιον του, ενώ έδωσε εντολή να επιστραφεί η δικογραφία στην αστυνομία για την διενέργεια περαιτέρω έρευνας, ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του 42χρονου.

Σε αυτό το πλαίσιο τώρα θα διενεργηθεί με διαταγή του εισαγγελέα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες του περιστατικού που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 42χρονου.

Ο αστυνομικός υποστηρίζει πως δεν πυροβόλησε απευθείας το θύμα και ότι έγινε συμπλοκή μεταξύ του ιδίου και των 2 ατόμων. Στην κατάθεση του ανέφερε ακόμα πως θέλησε να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό επειδή είδε τους δύο άνδρες να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο με μια 82χρονη γυναίκα και νόμισε πως συμβαίνει κάτι περίεργο. Έτσι ζήτησε να κάνει έλεγχο τον οποίο οι 2 άνδρες αρνήθηκαν και τότε είδε τον οδηγό να βγάζει όπλο, οπότε ακολούθησε συμπλοκή με πυροβολισμούς. Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος Ρομά που ήταν στο επεισόδιο. Πρόκειται για έναν 45χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει τις αρχές για απάτες.

Σημειώνεται ότι ο 36χρονος, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά την διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, το 2009 στο Ζεφύρι, όπου και διέμενε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ