Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ στην Ικαρία για τον γεωεντοπισμό του κινητού τηλεφώνου της 34χρονης Βρετανίδας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ στην Ικαρία για τον γεωεντοπισμό του κινητού τηλεφώνου της 34χρονης Βρετανίδας

Κορυφώνεται η αγωνία για την 34χρονη Βρετανίδα αστροφυσικό στην Ικαρία, καθώς συμπληρώθηκαν σήμερα 48 ώρες από την εξαφάνισή της στο νησί, και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Αρχές ακόμα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Από χθες το βράδυ έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Οι ειδικοί της αστυνομίας θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο του κινητού τηλεφώνου, το οποίο, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά χθες έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες.

Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Παράλληλα, συνεχίζονται, από αστυνομικούς, πυροσβέστες και εθελοντές, οι έρευνες, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της αστυνομίας στη δύσβατη περιοχή Κεραμέ, ενώ με τη φωτογραφία της αστροφυσικού αναζητούν ταυτόχρονα κάποιον άνθρωπο που μπορεί να την είδε και ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ