Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της αίθουσας των Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών – «Αίθουσα Δημητρίου Μπαρδούτσου»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκδήλωση ονοματοδοσίας της αίθουσας των Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών – «Αίθουσα Δημητρίου Μπαρδούτσου»

Η Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, σε συνεργασία με το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, διοργάνωσε, την Πέμπτη 17/10/2019, εκδήλωση ονοματοδοσίας της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων των  Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών.

Η αίθουσα, η οποία ανακαινίσθηκε πρόσφατα με έξοδα της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, ονομάστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης «ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΑΡΔΟΥΤΣΟΥ».

Παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Υπουργός Επικρατείας κύριος Γεώργιος Γεραπετρίτης, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κα Αγγελική Λαϊνιώτη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Γραμματείας των Διοικητικών Δικαστηρίων κύριος Φώτιος Πέρρος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Διοικητικών Δικαστηρίων Αθήνας, κυρία Αδαμαντία Ταξιάρχου.

Επίσης, παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κυρία Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κύριος Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς, οι Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας κύριος Αθανάσιος Ράντος και κυρία Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου,  ο Επίτ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κύριος Χρήστος Γεραρής, ο Επίτ. Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κύριος Νικόλαος Αγγελάρας, ο Επίτ. Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Κωνσταντίνος Μπακάλης, ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών κύριος Φώτιος Κατσίγιαννης, Σύμβουλοι της Επικρατείας, τα Τριμελή Συμβούλια Διεύθυνσης των Διοικητικών Δικαστηρίων Πειραιώς, με επικεφαλής τις Προέδρους τους κυρίες Μαρία Κόκοτα και Αργυρώ Φλεριανού, η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κυρία Ευγενία Παπαδοπούλου, καθώς επίσης πάρα πολλοί διοικητικοί δικαστές.

Μέσα από τις ομιλίες τόσο του Γενικού Επιτρόπου κυρίου Δημητρίου Κωστάκη όσο και της Εφέτη Δ.Δ. κυρίας Αγγελικής Παπαπαναγιώτου – Λέζα, έγινε αναφορά αφενός μεν στην επιρροή του Δημητρίου Μπαρδούτσου στην πορεία των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, αφετέρου δε στις παρακαταθήκες του.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, όπου προήδρευσε η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα: Τεχνητή Νοημοσύνη και Δικαιοσύνη (Εισηγητής ο κύριος Ιωάννης Συμεωνίδης, Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων), Αρχές Δικαστικής Δεοντολογίας (Εισηγητής ο κύριος Βασίλειος Ανδρουλάκης, Σύμβουλος της Επικρατείας), Διοικητική Δικαιοσύνη και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (Εισηγήτρια η κυρία Σοφία Ρέτσα, Πρωτοδίκης Δ.Δ.), Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Διοικητικής Δικαιοσύνης – Προβλήματα –  Προοπτικές, (Εισηγητής ο κύριος Επαμεινώνδας Τρουλινός, Πρωτοδίκης Δ.Δ.) και Μάνατζμεντ και Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια (Εισηγήτρια η κυρία Ευγενία Παπαδοπούλου, Εφέτης Δ.Δ.).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ