Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Εκτός από αρχαία και όπλα βρήκαν στο σπίτι του και… μυδράλιο!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκτός από αρχαία και όπλα βρήκαν στο σπίτι του και… μυδράλιο!

Ακόμα και μυδράλιο (!) είχε στην… προσωπική του συλλογή ένας 54χρονος, ο οποίος έπεσε στα χέρια της αστυνομίας την Δευτέρα…

Συγκεκριμένα, ο άνδρας συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της Λευκάδας,  κατηγορούμενος για κατοχή όπλων, αρχαιοτήτων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Μάλιστα, όταν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκαν στο σπίτι του για να το ερευνήσουν, παρουσία δικαστικού λειτουργού και ειδικής αρχαιολόγου, βρήκαν και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων – εκτός από το στρατιωτικό οπλοπολυβόλο που βρισκόταν σε…. περίοπτη θέση μαζί με μία βάση στήριξης –  ένα ολόκληρο οπλοστάσιο!

Σε αυτό περιλαμβάνονταν ένα πολεμικό τυφέκιο, δύο όλμοι, περίστροφα παλαιού τύπου, ένα πολεμικό ντουφέκι,  δέκα ξιφολόγχες, φωτοβολίδες καθώς και μαχαίρια.

Ωστόσο, ο 54χρονος φαίνεται πως ήταν επίσης λάτρης των αρχαιοτήτων, καθώς είχε ακόμα αρχαία πήλινα αγγεία, χάλκινα νομίσματα κλασικών και ελληνιστικών χρόνων, νομίσματα οθωμανικών και βυζαντινών χρόνων, κεραμικά πινάκια μεταβυζαντινών χρόνων, εκκλησιαστικά κειμήλια του 18ου και 19ου αιώνα, ανάμεσα στα οποία βρισκόταν μια ξύλινη εικόνα με ζωγραφική παράσταση τριών Αγίων καθώς και άλλα αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας.

Σημειώνεται πως η προανάκριση για την υπόθεση έγινε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, ενώ ο 54χρονος πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ