Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα κρατητήρια αλλοδαπών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα κρατητήρια αλλοδαπών

Ανεξέλεγκτη χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη και ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα. Χθες το πρωί κατέθεσαν έγγραφη αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Κοιμούνται στους διαδρόμους και στα πατώματα των τμημάτων

«Μπορεί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να απομακρύνθηκαν από την Αριστοτέλους, όμως η κατάσταση στα τμήματα και τα κρατητήρια είναι ανεξέλεγκτη. Πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι να βοηθήσουν την Αστυνομία ώστε να βρεθεί χώρος για τους πρόσφυγες, που σήμερα κοιμούνται στους διαδρόμους και στα πατώματα των τμημάτων» δήλωσε στη εφημερίδα «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης.

Περιγράφοντας τις τραγικές συνθήκες, σημείωσε:

«Υπήρξε μέρα, μέσα στον προηγούμενο μήνα, που σε τμήμα κράτησης αλλοδαπών, χωρητικότητας 12 ατόμων υπήρχαν 80 κρατούμενοι! Καθημερινά στα τμήματα βρίσκονται και μωρά και βρέφη. Δεν είναι λίγες οι φορές που αστυνομικοί, με δικά τους χρήματα, αγόρασαν βρεφικό γάλα σε σκόνη για να μπορέσουν να φάνε τα μωρά».

Στο υπόμνημα που κατέθεσε η ένωση επισημαίνεται ότι η παραμονή πολλών προσώπων σε έναν κλειστό χώρο θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσο των κρατουμένων όσο και των εργαζομένων.

«Οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης προσπαθούν με ελάχιστα μέσα να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο που τους έχει ανατεθεί. Ωστόσο, η προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας δεν αρκεί αν δεν υπάρξει η συναίνεση και συμβολή των υπόλοιπων εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων. Είναι άμεση ανάγκη να εξευρεθεί ένας νέος κατάλληλος χώρος όπου θα στεγάζονται προσωρινά οι μετανάστες μέχρι την καταγραφή τους. Διαφορετικά θα γινόμαστε συνεχώς θεατές των ίδιων ανεπίτρεπτων εικόνων που δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη και δρουν αρνητικά στην ουσιαστική και επαρκή αστυνόμευσή της».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ