Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ελεύθερος ο ένας εκ των «ληστών με τα μαύρα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθερος ο ένας εκ των «ληστών με τα μαύρα»

Το  Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών που άρχισε στις 12 Ιουλίου 2019 και τελείωσε την Δευτέρα 7/10/2019, κλήθηκε να δικάσει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες στα ΕΛΤΑ του Ωρωπού και σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Οι 3 ληστές σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και διέπραξαν συνολικά 11 ληστείες κατά συρροή μέσα σε ενάμισι μήνα στο Καπανδρίτι, στη Νέα Πέραμο, στο Δήλεσι και στον Ωρωπό με συνολικό όφελος περίπου τις 20.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν πινακίδες κλεμμένων οχημάτων, τις οποίες χρησιμοποιούσαν, τοποθετώντας τες στα μέσα, με τα οποία τελούσαν τις ληστείες καθώς και όπλο. Στα ίχνη τους έφτασε η Αστυνομία έπειτα από πολλαπλά λάθη των δραστών.

Το σαθρό όπως φαίνεται κατηγορητήριο, κατέρρευσε, και το Δικαστήριο αποφάνθηκε πως δεν υπήρξε εγκληματική οργάνωση, αλλά συμμορία, και οι ληστείες που τελέστηκαν δεν αποδόθηκαν σε όλους. Πιο συγκεκριμένα το Δικαστήριο έκρινε και τους τρεις κατηγορούμενους ένοχους για την πράξη της σύστασης συμμορίας, και δέχτηκε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων περί απλής συνέργειας στις περιπτώσεις των δύο οδηγών. Έτσι οι δύο οδηγοί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης με την αναγνώριση του ελαφρυντικού  84 παρ. 2α, και με χορήγηση αναστολής στην έφεση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορουμένου, Δημήτριος Ζορμπάς ανέφερε:

Ο δικηγόρος

Δ. Ζορμπάς

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα βαρύ κατηγορητήριο. Ο εντολέας μου, ομολόγησε την συμμετοχή του στις 4 από τις αποδιδόμενες ληστείες. Το δικαστήριο δέχτηκε την ομολογία του και χορήγησε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου. Η προσωρινή κράτηση τον σωφρόνισε, και είναι και πάλι ελεύθερος να συνεχίσει απρόσκοπτα την ζωή του, επανορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος.»

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ