Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ελεύθερος μετά από πεντέμισι χρόνια ο 57χρονος μητροκτόνος της Τιθορέας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθερος μετά από πεντέμισι χρόνια ο 57χρονος μητροκτόνος της Τιθορέας

Ούτε μια μέρα παραπάνω στη φυλακή δεν θα μείνει ο μητροκτόνος της Βελίτσας, που τον Μάιο του 2011 σκότωσε με καραμπίνα την 73χρονη μητέρα του, επειδή πίστευε ότι τού έκανε μάγια! Παρά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να διατηρήσει την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα, ο 57χρονος -σήμερα- κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου.

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επιπλέον έξι μήνες για οπλοχρησία, ποινή που παρέμεινε και σε δεύτερο βαθμό, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου.

Θα στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά του

Όμως, χάρη στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Παρασκευόπουλου και καθώς είχε εκτίσει ήδη πεντέμισι χρόνια στη φυλακή, τού επετράπη να αφήσει πίσω του το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού. Ωστόσο, για τα επόμενα τρία χρόνια θα στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά του, ενώ με εισαγγελική διάταξη θα πρέπει να δίνει το παρών δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου μόνιμης κατοικίας του. Το Εφετείο αποφάσισε, τέλος, να κατασχεθεί η φονική επαναληπτική καραμπίνα, με την οποία ο 49χρονος -τότε- μητροκτόνος εκτέλεσε την άτυχη γυναίκα.

Το φονικό που είχε συγκλονίσει τη μικρή κοινωνία της Τιθορέας διαπράχθηκε το μεσημέρι της 17ης Μαΐου 2011. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο ψυχικά διαταραγμένος άνδρας πυροβόλησε εφτά φορές τη μητέρα του, ενώ εκείνη κοιμόταν και αμέσως μετά παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Θα την απάλλασσε από τους εφιάλτες της

Όταν κλήθηκε από τους αστυνομικούς να εξηγήσει για ποιο λόγο προέβη σε αυτήν την πράξη, ο 49χρονος ισχυρίστηκε πως η μητέρα του προσπαθούσε να τού κάνει μάγια και είπε ότι πάτησε τη σκανδάλη γιατί πίστευε ότι, σκοτώνοντας την ηλικιωμένη, θα την απάλλασσε από τους εφιάλτες της. Λίγο μετά την πράξη του, όμως, κατάλαβε ότι είχε σκοτώσει τον μοναδικό άνθρωπο που τον πρόσεχε. Το στοιχείο αυτό το έλαβε υπόψη το δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι παρά την ελαττωμένη ικανότητα προς καταλογισμό, ο κατηγορούμενος είχε τη συνείδηση ότι είχε διαπράξει κάτι άδικο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ