Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Εμπιστευτική γραμμή βοήθειας (24 ώρες το 24ωρο) για… δικαστές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εμπιστευτική γραμμή βοήθειας (24 ώρες το 24ωρο) για… δικαστές

Ψυχολογική και συναισθηματική υποστήριξη θα παρέχεται στους δικαστές στην Αγγλία, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από δίκες με ιδιαίτερα «βαρύ» και «τραυματικό» αντικείμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευση του lawgazzette.co.uk, ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και ποινικολόγος, Yasmin Qureshi, υπέβαλε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης γραπτή ερώτηση για την εκτίμηση της ψυχικής υγείας των δικαστών βάσει της σχετικής νομολογίας.

Η υπουργός δικαιοσύνης Lucy Frazer απάντησε ότι αναγνωρίζονται οι ευθύνες που έχουν οι δικαστές και εξετάζεται η ευημερία και η καλή κατάστασή τους σε ένα πλαίσιο υγιούς διαβίωσης και με διαδικασίες αντιμετώπισης του άγχους.

Το νέο πλαίσιο περιλαμβάνει μια εμπιστευτική γραμμή βοήθειας, στην οποία οι δικαστές μπορούν να έχουν πρόσβαση 24 ώρες την ημέρα, καθημερινά. Η γραμμή βοήθειας, προσφέρει πρακτική και συναισθηματική υποστήριξη από εκπαιδευμένο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικής συμβουλευτικής, αν κριθεί απαραίτητο.

Οι δικαστικοί θα μπορούν επίσης  να έχουν πρόσβαση  ηλεκτρονικά στην εκμάθηση τρόπων  για διαχείρισης του άγχους και την οικοδόμηση ανθεκτικότητας, όπως ανέφερε η υπουργός δικαιοσύνης.

Η νέα υπηρεσία υποστήριξης θα λειτουργήσει σύντομα και θα αφορά κυρίως στους δικαστές που ασχολούνται πολύ χρόνο με  οδυνηρές οικογενειακές υποθέσεις αλλά και σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα.

Όπως σημειώνεται παρότι οι δικαστές λόγω του επαγγέλματός τους μπορεί να είναι δείχνουν ανθεκτικοί σε τέτοιες υποθέσεις, δεν σημαίνει όμως  ότι δεν είναι ευάλωτοι συναισθηματικά  ιδίως σε επώδυνες ποινικές υποθέσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ