Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ενισχύονται τα κέντρα Υγείας και διατηρούνται οι ΤΟΜΥ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ενισχύονται τα κέντρα Υγείας και διατηρούνται οι ΤΟΜΥ

Σε ενίσχυση των κέντρων Υγείας, αλλά και διατήρηση των υπαρχουσών Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας.

Παρότι, όπως εκτιμά ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΑΠΕ, «τα στοιχεία για τις ΤΟΜΥ μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι», θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση τους, με στόχο να γίνουν πιο αποτελεσματικές όσον αφορά την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους πολίτες.

Ο υπουργός, μάλιστα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε με συμβεβλημένους γιατρούς τα πράγματι υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, τα οποία θα αναδιαρθρώσουμε και ομοιογενοποιήσουμε, για να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά».

Να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη θεσμοθέτηση υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς, με αφορμή την πρόσφατη νομοθέτηση του στην Γερμανία, ο υπουργός Υγείας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Προκειμένου να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. Ενώνω τη φωνή μου με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, τους φαρμακευτικούς συλλόγους, καθηγητές και όλους τους ειδικούς επιστήμονες, που μιλούν για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών, των ευπαθών ομάδων και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης απέναντι στην εποχική γρίπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο και για τη λειτουργία νέων υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής, όπως το κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων. Είπε συγκεκριμένα:

«Δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία θέλουμε να είναι σε πλήρη διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να αποτελέσουν ένα πλήρες σύστημα επείγουσας φροντίδας.

Ενισχύουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, που υποστηρίζουν τα βαριά περιστατικά και σχεδιάζουμε άμεσα τη λειτουργία νέων υπηρεσιών, όπως το ολοκληρωμένο κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ