Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εξώδικο «Ελλήνων Συνέλευσις» κατά ΜΜΕ: «Μην μας αποκαλείτε Οπαδούς Σώρρα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξώδικο «Ελλήνων Συνέλευσις» κατά ΜΜΕ: «Μην μας αποκαλείτε Οπαδούς Σώρρα»

Εξώδικο προς κάθε δικαστική αρχή αλλά και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, εναντίον του συνόλου των ΜΜΕ της χώρας στέλνει ο Πολιτικός Φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις διαμαρτυρόμενος γιατί αποκαλούν τα μέλη του «Οπαδοί Σώρρα». Η εξώδικη διαμαρτυρία έρχεται λίγες μέρες μετά τα ρεπορτάζ για την αίτηση αποφυλάκισης του Αρτέμη Σώρρα.

Η αναλυτική δήλωση έχει ως εξής:

«Σε κάθε αρμόδιο Δικαστήριο και Αρχή Εξώδικη Δήλωση –Καταγγελία Διαμαρτυρία. Με την επιφύλαξη παντός άλλου νομίμου δικαιώματος Του Πολιτικού Φορέα με την επωνυμία « ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» και τον διακριτικό τίτλο « Ε.ΣΥ.», που εδρεύει στην Αθήνα οδός Βρυούλων 37, ΥΜΗΤΤΟΥ ΑΘΗΝΑ και Εκπροσωπείται νόμιμα Προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που εδρεύει στην Αθήνα οδός Αμερικής 5 και Πανεπιστημίου και εκπροσωπείται νόμιμα. Αθήνα 05-04-2018

Ο Πολιτικός Φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» (ΕΣΥ) συνεστήθη νόμιμα σύμφωνα με τις διατυπώσεις της κείμενης νομοθεσίας κατά το έτος 2015 οπότε η Ιδρυτική Πράξη. Και το εγκεκριμένο καταστατικό του (που σας κοινοποιούμε παρακάτω), κατατέθηκε νόμιμα στον ΄Αρειο Πάγο, σας καταγγέλει με την παρούσα ότι το σύνολο των ΜΜΕ στην Ελλάδα (‘Εντύπων και Ηλεκτρονικών), αλλά και η Τηλεόραση (Alpha ,Star,Epsilon,Ant1,κ.ά.) αποκαλούν και χαρακτηρίζουν εντελώς μειωτικά ,καταφρονητικά αλλά και προσβλητικά τα εγγεγραμμένα και ενεργά μέλη της Ε.ΣΥ. ανά την Ελλάδα «Οπαδοί Σώρρα», όταν σχολιάζουν δραστηριότητες πρωτοβουλίες, συγκεντρώσεις ή πορείες ενημέρωσης της κοινής γνώμης ,παρότι έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί έντονα για τον προσβλητικό αυτόν χαρακτηρισμό των χιλιάδων μελών της Ε.ΣΥ., καθότι έτσι εντελώς αδικαιολόγητα και χωρίς κανένα δικαίωμα κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, των σχετικών διατάξεων περί προστασίας προσωπικότητας του ατόμου του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ,αλλά και του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και της κείμενης Νομοθεσίας, συνεχίζουν απτόητοι οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Ε.ΣΥ., αλλά και οι παρουσιαστές των βραδινών κεντρικών δελτίων ειδήσεων να εξισώνουν με τον πλέον απαράδεκτο και υποτιμητικό τρόπο τα στελέχη της Ε.ΣΥ. με πρωτοφανή ονειδισμό με «Οπαδούς Ομάδας « ή ακόμη μίας παραθρησκευτικής οργάνωσης ,με στόχο να δημιουργήσουν στην κοινή γνώμη μία αρνητική εικόνα και άποψη για τα μέλη και την διοίκηση του Πολιτικού Φορέα «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ». Γνωρίζετε ότι η προπεριγραφόμενη αξιόποινη και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά των ΜΜΕ ,στοιχειοθετεί βάναυση προσβολή της προσωπικότητας ,την άρση της οποίας θα επιδιώξουμε στα αρμόδια Δικαστήρια αλλά και την υποκειμενική και αντικειμενική υπόσταση άδικων πράξεων της Εξύβρισης ,Συκοφαντικής Δυσφήμισης που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Ισχύοντα Ποινικό Κώδικα (άρθρα 361,362,363 Π.Κ.). Για τα προεκτεθέντα και την παραπάνω ακατανόητη και απαράδεκτη συμπεριφορά των ΜΜΕ έναντι του Πολιτικού Φορέα Ε.ΣΥ. και των μελών της διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητούμε με την παρούσα να παρέμβετε άμεσα ούτως ώστε να εξαλειφθεί και να απαγορευθεί ο ανεπίτρεπτος χαρακτηρισμός των μελών μας ως «Οπαδών ΣΩΡΡΑ», να ακολουθηθεί σε βάρος τους από τον Νόμο η προβλεπόμενη Πειθαρχική διαδικασία, άλλως σας γνωρίζουμε ότι αν εξακολουθήσουν την ίδια απαράλλαχτη έκνομη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τους ,είμαστε αναγκασμένοι να καταφύγουμε στην δικαιοσύνη ζητώντας την άρση της προσβολής αυτής, αλλά και την χρηματική ικανοποίηση της προκληθείσης εκ της αδικοπραγίας τους ηθικής βλάβης μας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ