Σάββατο 20 Απριλίου 2024

“Επίθεση” του Φαρμακευτικού Συλλόγου για το θέμα του αντιγριπικού εμβολίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Επίθεση” του Φαρμακευτικού Συλλόγου για το θέμα του αντιγριπικού εμβολίου

«Το δάκτυλο υπό τον τύπων των ήλων» στο σοβαρό θέμα του αντιγριπικού εμβολιασμού βάζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας (ΦΣΑ), που παίρνει θέση για την επάρκεια εμβολίων στην αγορά αλλά και τον ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.

Σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει, ότι «ο τρόπος που παρουσιάζεται το θέμα του εμβολιασμού χαϊδεύει αυτιά». Και διευκρινίζει:

«Παίρνει ένα πρόβλημα που αφορά τη συμμόρφωση του ασθενούς στις συστάσεις της θεραπευτικής ομάδας και το παρουσιάζει ως πρόβλημα εφοδιασμού της αγοράς. Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη εμβολίων, αλλά ότι ο δύσπιστος ασθενής που δεν έχει εμβολιαστεί (από επιλογή ή αμέλεια) γυρίζει τα φαρμακεία για να αποκτήσει… ανοσία στο τέλος Μαρτίου», που τελειώνει και η εποχική γρίπη!

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, όσο ορισμένα ΜΜΕ «εκπαιδεύουν» τον ασθενή ότι «το εμβόλιο είναι κάτι που μπορεί να το κάνει όποτε θέλει και κυρίως ΑΝ θέλει και ΑΝ παραστεί ανάγκη… τόσο θα καταλήγουμε κάθε χρόνο στο ίδιο πρόβλημα». Όπως υποστηρίζει ο ΦΣΑ την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού η ποσότητα των εμβολίων επαρκούσε «τόσο για την κάλυψη των ευπαθών ομάδων, όσο και για όποιον συμπολίτη μας επιθυμούσε κατόπιν συστάσεων από τον γιατρό του να εμβολιαστεί. Υπήρξε, μάλιστα, μεγάλη ενημερωτική προσπάθεια από τα φαρμακεία για τα οφέλη του εμβολιασμού και ειδικά για το αναγκαίο σε όλες τις ευπαθείς ομάδες».

Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας λόγω της έξαρσης του ιού της γρίπης είχε παραγγείλει την 1η Φεβρουάριου 50.000 εμβόλια και ήδη οι πρώτες παρτίδες έχουν εισαχθεί στη χώρα. Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, η συγκεκριμένη παραγγελία «διασφαλίστηκε παρά τη δυσκολία ανεύρεσης αντιγριπικών εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο». Όσον αφορά στην αναγκαία και απαραίτητη αντι-ιική θεραπεία, τονίζεται ότι έχει εξασφαλιστεί πλήρης επάρκεια, επισημαίνει ο Ε.Ο.Φ, ο οποίος ενημερώνει ότι φέτος εισήχθησαν και δόθηκαν, πάνω από 2.100.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων. Επίσης σημειώνει ότι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ