Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

«Επί ποδός πολέμου» για την κάλυψη της θέσης του προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Επί ποδός πολέμου» για την κάλυψη της θέσης του προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κινηθεί και η διαδικασία για την κάλυψη της θέσης του προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου.

Αυτή δεν θα είναι μία «βελούδινη διαδικασία» μια και η κυρία Θάνου θεωρεί ότι είναι «έκπτωτη» και ήδη έχει προαναγγείλει ότι διεκδικεί δικαστικά την επιστροφή της.

Να θυμίσουμε ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους σχετικά με την απομάκρυνση της επίτιμης προέδρου του Αρείου Πάγου με την μεν κυβέρνηση να δηλώνει ότι δεν υπάρχει παράβαση της νομιμότητας την δε αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «φωτογραφική τροπολογία» η οποία είχε ως στόχο και σκοπό την απομάκρυνση της κυρίας Θάνου .

Δεν είμαι αρεστή στην κυβέρνηση

Η κυρία Θάνου από την πλευρά της μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι με τον ΑΝΤ1» τόνισε ότι θεωρεί ότι ο μόνος λόγος για την απομάκρυνση της είναι ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση και καταλόγισε την έντονη κριτική που δέχεται στην εμπάθεια που τρέφουν στο πρόσωπο της κάποιοι κύκλοι της Δικαιοσύνης.

Διαβεβαίωσε δε ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με τη νέα Κυβέρνηση, καθώς τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά κι όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες τους.

Ερωτηθείσα για την φράση που της αποδίδεται ότι μετά τον διορισμό της δήλωσε ότι «τώρα δεν μπορεί να με κουνήσει κανείς», απάντησε ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των λεγομένων της κι ότι αυτό που στην πραγματικότητα είπε είναι ότι «με βάση το νόμο κανείς πλέον δεν μπορεί να με εκδιώξει από τη θέση μου».

ΕΡΤ και ΑΠΕ

Σήμερα πάντως η κυβέρνηση επισήμως θα δημοσιοποιήσει την προκήρυξη για την τοποθέτηση του νέου προέδρου της ΕΡΤ, καθώς θα πρέπει να περάσει και από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Όπως έχει γίνει γνωστό για την θέση έχει προταθεί ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας.

Επίσης σήμερα θα προκηρυχθεί και η θέση του προέδρου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ