Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Επανέρχεται στο ΚΑΣ το θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επανέρχεται στο ΚΑΣ το θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό

Το θέμα του Ελληνικού επανέρχεται σήμερα 21 Αυγούστου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και, όπως όλα δείχνουν, την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).

Για το θέμα η Ημερήσια Διάταξη του ΚΑΣ αναφέρει:

«Όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ της 21ης Αυγούστου (δεν έχει αναρτηθεί ακόμα η ημερήσια διάταξη του ΚΣΝΜ), το θέμα θα συζητηθεί ως «αίτηση θεραπείας κατά της αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ ΤΠΚΑΧΜΑΕ/176797/123922/3539/1338/16-5-2019 Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την ‘Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου “Εφαρμογή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά”, Περιφέρειας Αττικής’».

Όπως είχε γίνει γνωστό από την πρώτη συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη με τους δημοσιογράφους την 1η Αυγούστου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το Ελληνικό θα τροποποιηθεί και για τον λόγο αυτό θα επανεισαχθεί το θέμα στο ΚΑΣ. Θα συζητηθεί επίσης και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, αφού αυτό είναι το αρμόδιο για κρίνει το ζήτημα των τεσσάρων κτιρίων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

Να θυμίζουμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης με την ανάληψη των καθηκόντων του είχε δηλώσει ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μπει οι μπουλντόζες στο Ελληνικό»! Για να δούμε…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ