Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Επικίνδυνο το Δικαστικό Μέγαρο της Ηγουμενίτσας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επικίνδυνο το Δικαστικό Μέγαρο της Ηγουμενίτσας

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζει το Δικαστικό Μέγαρο της Ηγουμενίτσας, όπως προκύπτει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Τα προβλήματα συχνά γίνονται σε όλους εμφανή, λόγω της κατάρρευσης ολόκληρων τμημάτων ή των νερών της βροχής που διαρρέουν σε γραφεία και αίθουσες. Παρά το γεγονός ότι εδώ και έξι μήνες έχουν δοθεί υποσχέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, δεν έχει γίνει κάτι, με αποτέλεσμα τη νέα παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ο Δικηγορικός Σύλλογος, απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και κοινοποιεί το έγγραφό του σε δικαστές και εισαγγελείς.

Αναφέρεται στο πλήθος εγγράφων που έχει προηγηθεί, χωρίς όμως να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα και με την κατάσταση στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου να χειροτερεύει.

«Λήγει η εξάμηνη προθεσμία»

«Εντός των επόμενων ημερών λήγει η εξάμηνη προθεσμία που χορηγήθηκε από το Τμήμα Έκδοσης Αδειών Δόμησης και Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου Ηγουμενίτσας στους αρμόδιους για την επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου, καθ’ ο μέρος τούτου έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο από άποψη υγιεινής, ασφάλειας κατά πυρός και κυκλοφορίας του κοινού στο εσωτερικό των χώρων του. Η μη άρση της επικινδυνότητας του κτιρίου έχει ως αποτέλεσμα εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο τμήμα να προβεί στην αναγκαστική μερική ή ολική εκκένωση και αχρησία του κτιρίου μέχρι την οριστική άρση του κινδύνου», τονίζεται στο έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως είναι πλέον άμεσος ο κίνδυνος να μην μπορούν να εργαστούν τα μέλη του με όποιες κοινωνικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει κάτι τέτοιο για την περιοχή.

«Καθιστούμε υπεύθυνο κάθε αρμόδιο για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η συνέχιση της λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου με την διαπιστωμένη επικινδυνότητά του, τις κοινωνικές συνέπειες που μπορεί να έχει η μη λειτουργία του, λόγω παράλειψης των αρμοδίων για την εμπρόθεσμη άρση της επικινδυνότητας αλλά και τις οικονομικές συνέπειες», υπογραμμίζει ο σύλλογος και ζητά την δρομολόγηση άμεσα όλων των μέτρων για την άρση της επικινδυνότητας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ