Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Επιστροφή αναδρομικών με τόκο (!) και για τις περικοπές επικουρικών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιστροφή αναδρομικών με τόκο (!) και για τις περικοπές επικουρικών

Το δρόμο της διεκδίκησης αναδρομικών και για τις περικοπές επικουρικών συντάξεων δείχνουν νέες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους του ΗΣΑΠ και της Αγροτικής Τράπεζας .

Ουσιαστικά η δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν το δρόμο για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών που περικόπηκαν από τις επικουρικές συντάξεις που ελάμβαναν πριν από την εφαρμογή των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 από την ημερομηνία έκδοσης της.

Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που αφορά τρεις συνταξιούχους του πρωην ΗΣΑΠ, οι οποίοι βρίσκονται εν ζωή, δεδομένου ότι ο τέταρτος απεβίωσε, διατάσσει το Επικουρικό Ταμείο ΕΤΕΑΕΠ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», να καταβάλει τα ποσά που τους αναλογούν για το διάστημα, από την 1η 1 2012 έως και τις 31 03 2014 και μάλιστα με τον προβλεπόμενο τόκο 6%.

Συγκεκριμένα επιδικάζει ποσό ύψους 4.585,75 ευρώ στον πρώτο 6.000 στον τρίτο και 4.776,50 ευρώ στον τέταρτο συνταξιούχο μέχρι την εξόφληση. Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό 18222 που εκδόθηκε την 1η Νοεμβρίου και είχε δημοσιευτεί στο ακροατήριο του δικαστηρίου κατά τη δημόσια συνεδρίαση στις 18 Οκτωβρίου.

Αυτή ήταν η πρώτη πιλοτική αγωγή συνταξιούχων του κλάδου. Πλέον μένει να φανεί εάν το Ταμείο προχωρήσει σε έφεση κατά της απόφασης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ