Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ευάγγελος Αποστολάκης: Ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, δεν θα ήταν προς όφελος της Άγκυρας (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ευάγγελος Αποστολάκης: Ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, δεν θα ήταν προς όφελος της Άγκυρας (video)

«Η όλη προσπάθεια είναι να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εδώ που είναι τώρα» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφορικά με το σενάριο οι Τούρκοι να προκαλέσουν και σε ελληνικό έδαφος, όπως το Καστελόριζο, και να μην περιοριστούν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι Τούρκοι σε ανάλογες γεωτρήσεις και στην ελληνική ΑΟΖ (π.χ. στο Καστελόριζο), ο υπουργός απάντησε:

«Θα προσπαθήσουμε να μην προκύψει κάτι τέτοιο. Αν φτάσει όμως σ’ αυτό το σημείο, θα κάνουμε ό,τι ενέργειες χρειάζονται για να μην γίνει. Είναι παραβίαση κυριαρχικού δικαιώματος και δεν πρέπει να το ανεχτούμε. Υπάρχουν σχέδια, έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις για το πώς θα αντιδράσουμε, υπάρχει ετοιμότητα. Η ευχή είναι να μην φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο. Και η δική μου θέση αυτή ήταν στις ΗΠΑ, να γίνει ό,τι χρειάζεται, για να μην φτάσουμε εκεί. Γιατί τότε τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα».

Ερωτηθείς για το τι θα μπορούσε να «πονέσει» την Τουρκία, ο κ. Αποστολάκης είπε: «Οτιδήποτε επιβληθεί στην Τουρκία ως μέτρο που θα επηρεάζει την οικονομία της, θα έχει αποτέλεσμα».

Ο κ. Αποστολάκης επέμεινε ακόμη ότι ο ελληνικός στρατός είναι σε διαρκή ετοιμότητα και απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, εκτιμώντας ότι δεν θα ήταν προς όφελος της Άγκυρας.

πηγή: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ