Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ευρωκοινοβούλιο: Μείωση του κόστους τηλεφωνικών κλήσεων και sms στην Ε.Ε

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ευρωκοινοβούλιο: Μείωση του κόστους τηλεφωνικών κλήσεων και sms στην Ε.Ε

Σύμφωνα με απόφαση των Ευρωβουλευτών αλλάζει η χρέωση των κλήσεων και των μηνυμάτων προς το εξωτερικό και συγκεκριμένα προς όλες τις χώρες εντός της Ε.Ε..

Μειώνεται δηλαδή η χρέωση των κλήσεων και των μηνυμάτων προς το εξωτερικό επομένως επέρχονται αλλαγές στο κόστος των κλήσεων από το σταθερό ή το κινητό σε μια χώρα που βρίσκεται εντός της Ε.Ε..

Τα νέα δεδομένα θα εφαρμοστούν σε έξι μήνες από σήμερα, δηλαδή στις 19 Μαΐου του 2019.

Οι νέες χρεώσεις

  • Ανώτατο κόστος χρέωσης για κλήση από σταθερό ή κινητό από χώρα μέλος προς χώρα μέλος: 0,19 ευρώ ανά ένα λεπτό χρόνου ομιλίας.
  • Κόστος γραπτών μηνυμάτων 0,06 ευρώ ανά μήνυμα.

Να υπενθυμίσουμε πως τα τέλη περιαγωγής έχουν ήδη καταργηθεί από το 2017 και όπως εκτιμά η Ευρωβουλή οι νέοι κανόνες θα προσφέρουν στους πολίτες συνδέσεις υψηλής ταχύτητας και θα καταστήσουν τις κλήσεις ασφαλείς και οικονομικά προσιτές εντός της ΕΕ, παρέχοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη προβλεψιμότητα για τους φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών για την τόνωση των επενδύσεων σε διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας.

Επίσης προστατεύονται καλύτερα οι χρήστες smartphones, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών διαδικτυακών υπηρεσιών και ενισχύονται οι απαιτήσεις ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης.

Παράλληλα, θα μπορείς να διατηρήσεις τον αριθμό σου για έναν μήνα μετά τη λήξη της σύμβασης και θα έχεις το δικαίωμα να επιστρέψεις την αχρησιμοποίητη προπληρωμένη πίστωση μετά τη λήξη της σύμβασης, καθώς και να πάρεις αποζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης ή κατάχρησης της μετάβασης.

Πηγή: ipop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ