Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΕΦΚΑ: Βροχή τα λάθη σε νομικούς και μηχανικούς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΕΦΚΑ: Βροχή τα λάθη σε νομικούς και μηχανικούς

Περισσότερο με οργανισμό που «πνέει τα λοίσθια», παρά με έναν νέο και ικανό να εξυπηρετήσει, στοιχειωδώς, τους ασφαλισμένους του φορέα, μοιάζει ο ΕΦΚΑ, με τα λάθη σε βάρος των συναλλασσόμενων να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Σε επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, το τελευταίο «κρούσμα» αφορά στα λανθασμένα ειδοποιητήρια με τις «φουσκωμένες» εισφορές για τον Ιανουάριο του 2019, που εστάλησαν κυρίως σε νομικούς και μηχανικούς.

Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, με επιστολή προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρο Σέμπο, την περασμένη Δευτέρα, ζήτησε να διορθωθούν τα λάθη και να λάβει παράταση 7 ημερών η εξόφληση των εισφορών. Σε συνέχεια της επιστολής, η αρμόδια διεύθυνση του ΕΦΚΑ έκανε προς τον ΔΣΑ γνωστά τα εξής:

  • 1) Αναγνωρίστηκε το σφάλμα των ειδοποιητηρίων (λείπει το Καθαρό Φορολογητέο Αποτέλεσμα 2017).
  • 2) Ειδοποιητήρια εμμίσθων με ελάχιστη εισφορά σε περιπτώσεις που έχουν κλείσει τα βιβλία ή έχουν μηδενικό εισόδημα θα ανακληθούν άμεσα.
  • 3) Το αίτημα για παράταση δεν έγινε δεκτό!

Αργά χθες το απόγευμα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ παραδέχθηκε το πρόβλημα, αναφέροντας ότι «οφείλεται σε εκ παραδρομής λανθασμένη παραδοχή στο Μηχανογραφικό Σύστημα». Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ «47.034 ασφαλισμένοι αντιμετωπίστηκαν ως ενεργοί ασφαλισμένοι μη έχοντας εισόδημα από δραστηριότητα». Σε αρκετούς ασφαλισμένους απεστάλησαν προσωποποιημένα μηνύματα, ενώ έγινε γνωστό ότι «διενεργείται έλεγχος επαλήθευσης με σκοπό την εκ νέου ανάρτηση μαζί με τις εισφορές Φεβρουαρίου 2019. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα οι εισφορές Ιανουαρίου 2019 δεν θα είναι απαιτητές για τη χορήγηση, μεταξύ άλλων, ασφαλιστικής ενημερότητας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ