Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Απλήρωτοι 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι λόγω shutdown

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΗΠΑ: Απλήρωτοι 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι λόγω shutdown

Σήμερα ξημέρωσε η 28η μέρα αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη αρνητική πρωτιά που καταγράφεται εξαιτίας του shutdown, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, τα μέλη του Λιμενικού Σώματος είναι οι πρώτοι ένστολοι που δεν έλαβαν αυτόν τον μισθό τους.

Για τον ίδιο λόγο, περισσότεροι από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν δει αυτόν τον μήνα χρήματα στον λογαριασμό τους. Με αυτό το επιχείρημα -«σε ένδειξη σεβασμού προς τους 800.000 Αμερικανούς (δημόσιους) υπαλλήλους που δεν λαμβάνουν μισθούς και για να εξασφαλίσει ότι η ομάδα του θα μπορέσει να τον υποστηρίξει όπως χρειαστεί» όπως τόνισε χαρακτηριστικά- ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι ακυρώνει το ταξίδι της αντιπροσωπείας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία. Ο Τραμπ είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ακυρώνει και τη δική του συμμετοχή.

Ωστόσο, δεν περιορίστηκε σε αυτό. Διαρκούσης της σύγκρουσής του με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση του Τείχους που θέλει να ανεγερθεί στα σύνορα με το Μεξικό, κάτι που έχει οδηγήσει σε παράλυση μεγάλο μέρος των υπηρεσιών του κράτους, ο Τραμπ είχε ακυρώσει νωρίτερα και το ταξίδι της δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, σε Αφγανιστάν και Βέλγιο, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει με αεροσκάφος των ένοπλων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ