Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Επίθεση σε συναγωγή-11 νεκροί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση σε συναγωγή-11 νεκροί

Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε χθες σε εβραϊκή συναγωγή στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνιας. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Jerusalem Post ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται τουλάχιστον σε έντεκα.

Πρόκειται για μία από τις φονικότερες επιθέσεις αντισημιτικού χαρακτήρα στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr μεταξύ των νεκρών είναι και ένας αστυνομικός ενώ η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας. Ο ύποπτος παραδόθηκε στην Αστυνομία και δήλωσε στις Αρχές ότι «όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν», ενώ φώναξε και άλλα συνθήματα αντισημιτικού χαρακτήρα.

Μηνύματα αντισημιτισμού από τον δράστη

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο άνδρας που σκόρπισε τον θάνατο στο Πίτσμπουργκ είναι 46 ετών και ονομάζεται Ρομπ Μπάουερς. Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί επισήμως τα κίνητρά του, μολονότι, γράφεται ότι ο δράστης είχε αναρτήσει μηνύματα αντισημιτικού περιεχομένου σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Μια από τις χειρότερες σκηνές εγκλήματος»

Ο διευθυντής της Αρχής Δημόσιας Ασφάλειας του Πίτσμπουργκ, Ουέντελ Χίσριτς, είπε σε δημοσιογράφους ότι πρόκειται για «μία από τις χειρότερες σκηνές εγκλήματος που έχω δει ποτέ μου». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σκηνικό είναι πολύ άσχημο εντός της συναγωγής, υπάρχουν πολλοί νεκροί».

Επίσης ανέφερε ότι ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την ταυτότητά του υπόπτου.

Ο Χίσριτς μίλησε για τέσσερις τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων είναι αστυνομικοί. Τόνισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει άλλη απειλή για την κοινότητα.

Το FBI θα ηγηθεί της έρευνας για την ένοπλη επίθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ