Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ο Β. Κικίλιας λύνει το θέμα των εγκαυματιών στο Μάτι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Β. Κικίλιας λύνει το θέμα των εγκαυματιών στο Μάτι

«Δεν μπορώ να ανεχθώ να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι που επιβίωσαν από την πυρκαγιά στο Μάτι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τις καταγγελίες πυρόπληκτων στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι μαζί», ότι δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα.

Το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, πραγματοποίησε επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Σε δηλώσεις του έξω από τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε αυτούς που επέζησαν από την τραγωδία στο Μάτι και τη φονική πυρκαγιά του περσινού καλοκαιριού, ανακοινώνοντας ότι θα μπορούν να παίρνουν δωρεάν ό,τι χρειάζονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μια «τραγική επέτειο». «Χάσαμε 102 ανθρώπους με έναν τραγικό τρόπο, με προφανείς ευθύνες του ελληνικού κράτους», δήλωσε.

«Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν και δεν μπορώ να ανεχθώ, αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι αύριο συγκαλεί εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο το οποίο θα λάβει απόφαση γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

«Τα επιθέματα, τις αλοιφές κι ό,τι άλλο χρειάζονται, θα μπορούν να πηγαίνουν στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή τους ή στην κεντρική υπηρεσία και με τη γνωμάτευση του γιατρού, θα τα παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελίες πυρόπληκτων: Δεν έχουμε πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα – BINTEO

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ