Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Η Βρετανία «φιλοδοξεί» να μηδενίσει τις εκπομπές αερίων έως το 2050

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Βρετανία «φιλοδοξεί» να μηδενίσει τις εκπομπές αερίων έως το 2050

Η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα του G7 που θέτει ως στόχο τον μηδενισμό των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως το 2050, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Ο αρχικός στόχος της «Γηραιάς Αλβιώνας» ήταν η μείωση των εκπομπών των αερίων αυτών κατά 80% ως το 2050. Ωστόσο οι ακτιβιστές υποστήριζαν ότι προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα το 2015 που αφορά τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας σε 1,5 βαθμό Κελσίου, το ποσοστό αυτό πρέπει να φτάσει στο 100%.

«Τώρα είναι ώρα να προχωρήσουμε περισσότερο και γρηγορότερα για να προστατεύσουμε το περιβάλλον για τα παιδιά μας» υπογραμμίζει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε ανακοίνωσή της. «Η επίτευξη μηδενικών εκπομπών ως το 2050 είναι ένας φιλόδοξος στόχος, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να τον επιτύχουμε για να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τον πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές» προσθέτει.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, πρέπει ν’ αυξηθεί η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και να καταργηθούν σταδιακά τα νέα βενζινοκίνητα και ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα τουλάχιστον ως το 2035.

Επιπλέον, τα νοικοκυριά, θα πρέπει να απεξαρτηθούν από την θέρμανση με φυσικό αέριο και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές λύσεις χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως το υδρογόνο ή οι αντλίες θέρμανσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ