Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Η Ιβάνκα Τραμπ στη λίστα με τους υποψήφιους προέδρους για την παγκόσμια Τράπεζα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Ιβάνκα Τραμπ στη λίστα με τους υποψήφιους προέδρους για την παγκόσμια Τράπεζα

Ένα όνομα-έκπληξη συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των προσώπων που συζητιούνται για την αντικατάσταση του Τζιμ Γιόνγκ Κιμ, στην ηγεσία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο λόγος για την Ιβάνκα Τραμπ, την κόρη του Αμερικανού προέδρου, η οποία φιγουράρει βέβαια ανάμεσα στους άλλους πιθανούς αντικαταστάτες του τραπεζίτη, όπως αποκαλύπτουν με ρεπορτάζ τους οι Financial Times, αν και από τις ΗΠΑ, αποφεύγουν να κάνουν κάποιο σχόλιο. «Δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα σχόλιο για τους πιθανούς υποψήφιους», δήλωνε τις τελευταίες ώρες στο Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας επιπλέον πως «έχουμε λάβει μεγάλο αριθμό προτάσεων για εξαίρετους υποψήφιους».

Ο επί εξαετία πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, 59χρονος Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ανακοίνωσε τελείως απροσδόκητα την περασμένη Δευτέρα την παραίτησή του, η οποία θα ισχύσει από 1ης Φεβρουαρίου, ώστε να ενταχθεί στο επενδυτικό ταμείο Global Infrastructure Partners, που ειδικεύεται στη χρηματοδότηση επενδύσεων στις υποδομές.

Ο άγραφος κανόνας θέλει στην ηγεσία της Παγκόσμιας Τράπεζας να τοποθετείται Αμερικανός και στη διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να αναλαμβάνει κάποιος Ευρωπαίος ή κάποια Ευρωπαία. Αυτή η κατανομή ρόλων όμως αμφισβητείται τα τελευταία χρόνια έντονα από τις αναδυόμενες οικονομίες.

Όπως και να ‘χει πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η Ιβάνκα Τραμπ συμμετείχε άμεσα το 2017 στη δημιουργία από την Παγκόσμια Τράπεζα ενός ταμείου για να ευνοηθεί η ίδρυση νέων εταιρειών από γυναίκες σε χώρες που βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης. Μένει τώρα να δούμε αν η θυγατέρα του Αμερικανού προέδρου θα επιλεγεί για να αναλάβει μια τόσο σπουδαία θέση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ