Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Η κλιματική αλλαγή «κατέλαβε» το… κόκκινο χαλί της 7ης Τέχνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η κλιματική αλλαγή «κατέλαβε» το… κόκκινο χαλί της 7ης Τέχνης

Μπορεί μέσα όλοι να ήταν καλοντυμένοι και απορροφημένοι από την… 7η Τέχνη, εξω κάποιοι άλλοι ήταν «απασχολημένοι» προσπαθώντας να σώσουν τον πλανήτη!

Ο λόγος για το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας που ενώ όλοι περίμεναν ποιος θα κερδίσει το «Χρυσό Λέοντα» εκατοντάδες διαδηλωτές, «κατέλαβαν» για αρκετές ώρες το κόκκινο χαλί, ζητώντας  να απαγορευθεί η είσοδος κρουαζιερόπλοιων στη λιμνοθάλασσα αλλά και οι πλούσιοι και δυνατοί του πλανήτη να αναλάβουν δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Φορώντας λευκές φόρμες εργασίας, περίπου 300 διαδηλωτές κάθισαν πάνω στο κόκκινο χαλί, κρατώντας πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα, όπως «Το σπίτι μας καίγεται» και «Όχι στα κρουαζιερόπλοια», τα οποία και φώναζαν περικυκλωμένοι από αστυνομικούς.

«Θέλουμε να αντιμετωπιστεί το θέμα της κλιματικής κρίσης, πιστεύουμε πως είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Κιάρα Μπουράτι, μέλος της επιτροπής κατά των κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία, η οποία πρόσθεσε πως οι διαδηλωτές θέλουν οι διασημότητες να υποστηρίξουν την υπόθεσή τους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι διαδηλωτές έφθασαν στο σημείο νωρίς το πρωί και αποχώρησαν ειρηνικά πολλές ώρες αργότερα.

Οι διαδηλωτές εξασφάλισαν την υποστήριξη του Μικ Τζάγκερ και του βετεράνου ηθοποιού Ντόναλντ Σάδερλαντ, που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί αργότερα μέσα στην ημέρα, στο πλαίσιο της επίσημης πρεμιέρας του θρίλερ «The Burnt Orange Heresy».

«Είμαι ευτυχής που το κάνουν αυτό, επειδή είναι αυτοί που θα κληρονομήσουν τον πλανήτη», δήλωσε ο Τζάγκερ ενώ ο Σάδερλαντ, τόνισε πως οι περιβαλλοντικοί διαδηλωτές πρέπει να «πολεμήσουν πιο σκληρά» και να λάβουν όσο «μεγαλύτερη υποστήριξη μπορούν», ενώ πρόσθεσε πως εκείνοι που μιλάνε για τα βάσανα των μεταναστών, πρέπει επίσης να υποστηριχθούν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ