Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Η πανίσχυρη McDonald’s έχασε το εμπορικό σήμα του Big Mac

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η πανίσχυρη McDonald’s έχασε το εμπορικό σήμα του Big Mac

Το γνωστό μπιφτέκι Big Mac αλλάζει πλέον …πατρότητα καθώς η  ιρλανδική εταιρεία  Supermac κατάφερε να αφαιρέσει από την πανίσχυρη McDonald’s  το σήμα κατατεθέν της  όχι μόνο στη Βρετανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη,  μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Supermac η οποία διαθέτει 106 καταστήματα σε όλη την Ιρλανδία, πέτυχε μία σημαντική νίκη έναντι της McDonald’s, παρομοιάζοντας τη μάχη της για τη διεκδίκηση του εμπορικού σήματος ως τον αγώνα του Δαβίδ έναντι του Γολιάθ.

Η εταιρεία με έδρα το Galway, όπου άνοιξε το πρώτο της φαστ φουντ το 1978, έχοντας στα χέρια της πια  την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας  (EUIPO) με την οποία κατοχυρώνει το εμπορικό σήμα “Big Mac”, ευελπιστεί  ότι σύντομα θα μπορέσει να επεκταθεί και εκτός Ιρλανδίας.  «Αυτή είναι μία νίκη για όλες τις μικρές επιχειρήσεις καθώς αποτρέπονται οι μεγαλύτερες εταιρείες από τη συσσώρευση εμπορικών σημάτων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Supermac.

Από την άλλη πλευρά, η  McDonald’s , μία  από τις κυρίαρχες εταιρείες στο χώρο της ταχείας εστίασης, εξυπηρετώντας  περίπου 68 εκ. πελάτες ημερησίως, σε 119 χώρες,  η οποία δεν μπόρεσε να  αποδείξει την πραγματική χρήση του Big Mac, από το 1996,  ελπίζει πλέον σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για αυτήν, μετά την έφεση που προτίθεται να ασκήσει κατά της απόφασης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ