Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Η 11χρονη Νάρα θα είναι «πρόεδρος για μία μέρα» και θα σταματήσει την σεξουαλική κακοποίηση!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η 11χρονη Νάρα θα είναι «πρόεδρος για μία μέρα» και θα σταματήσει την σεξουαλική κακοποίηση!

Η Νάρα, μια 11χρονη μαθήτρια από την Παραγουάη, φιλοδοξεί να γίνει μηχανικός, όμως φοβάται τις σεξουαλικές επιθέσεις, στόχος των οποίων έχουν πέσει πολλές φίλες της. Όμως αυτή την εβδομάδα μπορεί να κάνει κάτι για αυτό.

Σήμερα θα είναι ο συμβολικός πρόεδρος της Παραγουάης, μια δράση που γίνεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Κοριτσιού του ΟΗΕ, και σκοπεύει να ασχοληθεί με την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας και την προώθηση της ισότητας.

«Το παράδειγμά μου προς τα άλλα κορίτσια ως πρόεδρος είναι να μην τα παρατάνε και να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Δεν πετυχαίνουν μόνο τα αγόρια πράγματα», τόνισε η Νάρα μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

Να αντιμετωπίζονται ως ίσα

«Θα ήθελα τα κορίτσια να αντιμετωπίζονται ως ίσα», πρόσθεσε. «Οι άνδρες πάντα μας αφήνουν πίσω και θέτουν εμπόδια στον δρόμο μας».

Η ανάληψη της προεδρίας για μία ημέρα από τη Νάρα γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας Girls Get Equal της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών Plan International.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας περισσότερα από χίλια κορίτσια από όλο τον κόσμο θα αναλάβουν διάφορες θέσεις, από στελέχη στη Google και τη Facebook ως υπουργικούς θώκους και θέσεις σε δημοτικά συμβούλια, σύμφωνα με την Plan International.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ με τους τρέχοντες ρυθμούς θα χρειαστούν περίπου 50 χρόνια για να επιτευχθεί η ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην πολιτική. Μόλις ένας στους τέσσερις βουλευτές παγκοσμίως είναι γυναίκα, ενώ υπουργοί είναι λιγότερες από μία στους πέντε, αναφέρει ο ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ