Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η Apple απέσυρε την εφαρμογή για κινητά που εντόπιζε αστυνομικούς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Apple απέσυρε την εφαρμογή για κινητά που εντόπιζε αστυνομικούς

Η Apple αφαίρεσε χθες Τετάρτη από την πλατφόρμα της εταιρείας απ΄όπου κατεβάζουν οι χρήστες εφαρμογές, το App Store, μια εφαρμογή, την οποία χρησιμοποίησαν οι φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ για να εντοπίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών, με το αιτιολογικό ότι παραβίαζε τους κανονισμούς επειδή χρησιμοποιούνταν για ενέδρες κατά της αστυνομίας.

Ο αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας είχε δεχτεί πυρά από την Κίνα με αφορμή τη συγκεκριμένη εφαρμογή με την επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας να χαρακτηρίζει “δηλητηριώδη” την εφαρμογή και να καταγγέλλει ότι η Apple βοηθάει τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ.

Η Apple είχε μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα εγκρίνει την εφαρμογή με χάρτες HKmap.live, η οποία εντοπίζει που βρίσκονται τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι διαδηλωτές, αφού την είχε απορρίψει τον περασμένο μήνα.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι ξεκίνησε άμεσα έρευνα καθώς “πολλοί ανήσυχοι πελάτες στο Χονγκ Κονγκ” επικοινώνησαν μαζί της σχετικά με την εφαρμογή και η Apple διαπίστωσε ότι είχε θέσει σε κίνδυνο τα όργανα επιβολής της τάξης και τους κατοίκους.

Πάντως, σε έναν λογαριασμό στο Twitter που πιστεύεται ότι ανήκει στον κατασκευαστή του HKlive.map, ο κάτοχός του εκφράζει τη διαφωνία του με την απόφαση της εταιρείας και λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι η εφαρμογή είχε χρησιμοποιηθεί σε ενέδρες.

Η εφαρμογή HKlive.map αφαιρέθηκε από το App Store παγκοσμίως, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί για χρήστες, οι οποίοι την είχαν ήδη κατεβάσει στο Χονγκ Κονγκ, όπως διαπίστωσε το Reuters. Επίσης, μια διαδικτυακή έκδοση παραμένει διαθέσιμη για κινητά iPhone.

Βάσει των κανονισμών και την πολιτική της εταιρείας, οι εφαρμογές που πληρούν τις προϋποθέσεις για να εμφανίζονται στο App Store μπορεί κάποιες φορές να αφαιρεθούν αν κριθεί ότι διευκολύνουν την παράνομη δραστηριότητα ή απειλούν τη δημόσια ασφάλεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ