Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Η Huawei πάει στα δικαστήρια τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Huawei πάει στα δικαστήρια τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά

Σε δικαστήριο του Τέξας, κατά της αμερικανικής κυβέρνησης, ετοιμάζεται να προσφύγει η Huawei, εξαιτίας της απαγόρευσης σε αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της, υπογράμμιζαν χθες σε δημοσίευμά τους οι New York Times, με την υπόθεση – σύμφωνα με αναλυτές – να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ μαίνεται ο «εμπορικός πόλεμος» ανάμεσα σε ΗΠΑ-Κίνα.

Την ίδια ώρα δε, η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας, η Μενγκ Ουάνγκζου, μήνυσε την κυβέρνηση του Καναδά για τη σύλληψή της με αίτημα των ΗΠΑ. Οι καναδικές αρχές συνέλαβαν την Μενγκ Ουάνγκζου στο Βανκούβερ, την περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από αίτημα της Ουάσιγκτον.

Στα τέλη Ιανουαρίου, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε κατηγορίες τόσο κατά του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού όσο και κατά της Μενγκ, για συνωμοσία με σκοπό την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.

Ενώ, οι καναδικές αρχές ξεκίνησαν την Παρασκευή τη διαδικασία έκδοσής της στις ΗΠΑ. Οι δικηγόροι της Μενγκ Ουάνγκζου προσέφυγαν κατά της κυβέρνησης, της μεθοριακής υπηρεσίας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Καναδά, επιχειρηματολογώντας ότι η οικονομική διευθύντρια της Huawei συνελήφθη, υπεβλήθη σε έρευνα και ανακρίθηκε για τρεις ώρες σε παραβίαση των συνταγματικών της δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ