Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Θα… προτιμούσαν την «προστασία» τους, από το σερφάρισμα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θα… προτιμούσαν την «προστασία» τους, από το σερφάρισμα!

Παρά τη στενή σχέση των χρηστών με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας σημαντικός αριθμός απ’ αυτούς απαντά ότι θα αποσυρόταν από τα social media, αν αυτό θα βοηθούσε να κερδίσουν την ιδιωτικότητά τους στον ψηφιακό κόσμο.

Για την ακρίβεια, τέσσερις στους δέκα (38%) καταναλωτές θα διέγραφαν τους λογαριασμούς τους, αν αυτό τους διασφάλιζε ότι τα δεδομένα τους θα παραμείνουν ιδιωτικά για το υπόλοιπο της ζωής τους. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τη χρήση των κινητών, καθώς ένας στους πέντε (19%) δηλώνει έτοιμος να αποχαιρετήσει εντελώς το ακουστικό του για να εξασφαλίσει την ιδιωτικότητά του.

Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky, οι φόβοι που σχετίζονται με την προστασία της ψηφιακής ιδιωτικότητας έχουν προκαλέσει στους χρήστες περισσότερο άγχος σε σχέση με τη χρήση και τη διανομή των προσωπικών τους πληροφοριών στο Διαδίκτυο.

Δεν σκέφτονται τις πιθανές απειλές

«Αρκετά χρόνια πριν, οι άνθρωποι μοιράζονταν τις προσωπικές τους πληροφορίες με υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης ως αντάλλαγμα για διάφορα οφέλη, χωρίς καν να σκέφτονται τις πιθανές απειλές και τις συνέπειες τους», αναφέρουν οι ερευνητές.

Όπως εξηγούν, ωστόσο, με τις διαρροές δεδομένων να αυξάνονται διαρκώς, πολλοί καταναλωτές επιλέγουν να μην αποκαλύπτουν δημόσια συγκεκριμένα γεγονότα και δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις πληροφορίες, που μοιράζονται σε online υπηρεσίες.

Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι ακόμη δεν γνωρίζουν πως να προστατεύσουν την ψηφιακή τους ιδιωτικότητα και θα εγκατέλειπαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να εξασφαλίσουν πως οι πληροφορίες τους παραμένουν προστατευμένες. «Δυστυχώς, ακόμη και η θυσία ολόκληρης της παρουσίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα ήταν αρκετή για να προστατέψει την ψηφιακή ιδιωτικότητα. Είναι μία διαδικασία και όχι μία συμφωνία που μπορείτε να διαπραγματευτείτε άπαξ», τονίζει η έκθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ