Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Πορεία με σφυρίχτρες από φοιτητές για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Πορεία με σφυρίχτρες από φοιτητές για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – Προπονητές και εκπαιδευτές – Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις».

Οι φοιτητές, φορώντας φόρμες και κρατώντας σφυρίχτρες, συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως και στη συνέχεια, διασχίζοντας τη παραλιακή λεωφόρο Νίκης, ολοκλήρωσαν την πορεία τους προς τον Λευκό Πύργο, όπου κύκλωσαν συμβολικά το μνημείο. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία ήταν «άκου το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», «ο αθλητισμός είναι επιστήμη δεν θα τον πουλήσουμε ό,τι και να γίνει» και «όχι στα πτυχία χωρίς αξία».

Ο υποψήφιος διδάκτορας στο ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «κάνουμε μια ειρηνική συνάντηση όλοι οι φοιτητές και οι απόφοιτοι με στόχο να θεσπίσουμε τα δικαιώματα μας, χωρίς κάποια κομματική σκέπη, δεν μας ενδιαφέρει καμία παράταξη, αυτό που θέλουμε είναι να γίνει τροποποίηση σε κάποια άρθρα του νομοσχεδίου, με στόχο να μη φθάνουν τα παιδιά ή οι ευπαθείς ομάδες να ασκούνται με άτομα τα οποία έχουν ελλιπή φοίτηση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ