Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Χημικά και συγκρούσεις στο Μέγαρο Μουσικής – Συνθήματα κατά του Πρ. Παυλόπουλου (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Χημικά και συγκρούσεις στο Μέγαρο Μουσικής – Συνθήματα κατά του Πρ. Παυλόπουλου (video)

Επεισόδια και ένταση σημειώθηκε έξω από το Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ολοκαυτώματος όπου ομιλιτής ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγo μετά τις 18.00 το απόγευμα όταν διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα κατά του Πρ. Παυλόπουλου προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά. Οι συγκρούσεις έγιναν μπροστά στις κάμερες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δύο προσαγωγές, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη, καθώς στην κατοχή του ατόμου βρέθηκε μαχαίρι.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και στόχο είχαν να φτάσουν στον Προκόπη Παυλόπουλο, πριν μιλήσει στην εκδήλωση για την Ημέρα μνήμης των Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος ώστε να του ζητήσουν να μην υπογράψει τη Συμφωνία.

Έντονα αποδοκίμασαν οι διαδηλωτές την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Σωκράτη Φάμελλο κατά την άφιξή τους στο Μέγαρο Μουσικής ενώ τοποθέτησαν κάδους και ξύλα, ώστε να μην περνούν από το δρόμο Ι.Χ. αυτοκίνητα προς το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ