Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Θεώρηση συμβάσεων και συμφωνιών των εταιρειών και από δικηγόρο. Τι προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεώρηση συμβάσεων και συμφωνιών των εταιρειών και από δικηγόρο. Τι προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.

Τη δυνατότητα θεώρησης των σχεδίων συμβάσεων και συμφωνιών δίνει και στους δικηγόρους το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή. Μέχρι τώρα τη δυνατότητα αυτή, είχαν μόνο οι Συμβολαιογράφοι ή κατά νόμο δημόσιοι υπάλληλοι.

Ειδικότερα προβλέπεται:

Άρθρο 15

Σύµβαση συγχώνευσης – Τύπος 1.

Μετά τη λήψη αποφάσεων για έγκριση της συγχώνευσης από τις γενικές συνελεύσεις ή από τους εταίρους όλων των εταιρειών που µετέχουν σ’ αυτήν, σύµφωνα µε το άρθρο 14, καταρτίζεται από τους εκπροσώπους των οικείων εταιρειών σύµβαση συγχώνευσης, η οποία υποβάλλεται στον τύπο του ιδιωτικού εγγράφου, θεωρηµένου από τα πρόσωπα που προβλέπονται στο άρθρο 446 ΚΠολΔ ή από δικηγόρο.

Άρθρο 67

Σύµβαση διάσπασης – Τύπος1.

Μετά τη λήψη αποφάσεων για έγκριση της διάσπασης από τις γενικές συνελεύσεις ή από τους εταίρους των εταιρειών που μετέχουν σε αυτήν, σύµφωνα µε το άρθρο 65, καταρτίζεται από τους εκπροσώπους των οικείων εταιρειών σύµβαση διάσπασης, η οποία υποβάλλεται στον τύπο του ιδιωτικού εγγράφου, θεωρηµένου από τα πρόσωπα που προβλέπονται στο άρθρο 446 του Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας ή από δικηγόρο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ