Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ικαρία: Ιατροδικαστής και Εγκληματολογικό θα δώσουν απαντήσεις για την αστροφυσικό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ικαρία: Ιατροδικαστής και Εγκληματολογικό θα δώσουν απαντήσεις για την αστροφυσικό
Στην Ικαρία αναμένεται το πρωί της Πέμπτης ο ιατροδικαστής από τη Σύρο, για να εξετάσει τη σορό της 35χρονης αστροφυσικού και να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου της.

Η σορός της γυναίκας παρέμεινε φυλασσόμενη όλη τη νύχτα στο σημείο όπου εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης από εθελοντή πυροσβέστη, καθώς στο σημείο αναμένεται να φτάσει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ώστε να γίνει αυτοψία στο χώρο.

Η 35χρονη, βρέθηκε πλακωμένη από βράχο μέσα σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε. Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

Το κινητό τηλέφωνο της νεαρής γυναίκας που είχε εκπέμψει σήμα στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός, ήταν πάνω της και είχε σταματήσει να εκπέμπει από το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ανεύρεση της σορού αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από την υπηρεσία geo tagging, μέσω της οποίας εντοπίστηκε το σήμα του κινητού της στη συγκεκριμένη χαράδρα. Έτσι, ήταν θέμα χρόνου οι ειδικές ομάδες διασωστών να φτάσουν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη Νάταλι.

Από το βράδυ της Δευτέρας είχε μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας, το οποίο έδωσε ξανά σήμα το βράδυ της Τρίτης. Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Ο σύντροφος της αστροφυσικού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση για την ανεύρεση της Nαταλί Κρίστοφερ, μέσω ανάρτησής φίλου της Ικαρία - ανάρτηση - σύντροφος - ευχαριστία

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ