Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ιρανικό Adrian Darya 1: Θρίλερ με την παράδοση του φορτίου του «κάπου στη Μεσόγειο»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιρανικό Adrian Darya 1: Θρίλερ με την παράδοση του φορτίου του «κάπου στη Μεσόγειο»

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 μετά από είδηση του επίσημου ιρανικού πρακτορείου IRNA που έκανε λόγο για ελλιμενισμό του κάπου στις ακτές της Μεσογείου και παράδοσης του φορτίου του επικαλούμενο δήλωση του εκπροσώπου του ιρανού ΥΠΕΞ Αμπάς Μουσαβί.

“Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 ελλιμενίστηκε τελικά σε ακτή της Μεσογείου… και ξεφόρτωσε το φορτίο του”, μετέδωσε το IRNA επικαλούμενο τον Μουσαβί.

Το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται στο επίκεντρο του «πολέμου» μεταξύ Τεχεράνης και ΗΠΑ, και σίγουρα τώρα θα εμπλακεί και η χώρα η οποία παρέλαβε το φορτίο του ιρανικού δεξαμενόπλοιου.

Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 (πρώην Grace 1), απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του ανοικτά της Συρίας την περασμένη εβδομάδα, όμως φωτογραφήθηκε από δορυφόρο στ΄ ανοικτά του συριακού λιμανιού Ταρτούς. Το τάνκερ κρατείτο στο Γιβραλτάρ γιατί εφέρετο να παραβίασε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Συρία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ το Ιράν ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου ότι είχε πουλήσει το πετρέλαιο που μετέφερε το τάνκερ Adrian Darya 1 και ότι ο αγοραστής επρόκειτο να αποφασίσει τον προορισμό του φορτίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ