Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ιωάννης Αγγελής: «Η Ξένη Δημητρίου μου είπε το όνομα του Ρασπούτιν»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιωάννης Αγγελής: «Η Ξένη Δημητρίου μου είπε το όνομα του Ρασπούτιν»

Στη «δίνη» εμφύλιων πυρών βρίσκεται η υπόθεση της Novartis, η οποία για άλλη μία φορά σημαδεύεται από βαριές καταγγελίες που  ρίχνουν γκρίζες σκιές στην έρευνα, «ναρκοθετώντας» την πορεία της.

Τα πρώτα «πυρά»

Ενάμιση χρόνο μετά τις πρώτες  αναφορές σε κάποιον «Ρασπούτιν» της κυβέρνησης  από κύκλους προσκείμενους στην παραιτηθείσα,  το Μάρτιο του 2017, εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, το όνομα του… Ρώσου μυστικιστή επανέρχεται στα τεκταινόμενα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο αποκαλούμενος «Ρασπούτιν» ο οποίος, τον Οκτώβριο του 2018,  είχε «φωτογραφηθεί» από  κύκλους της κ. Ράϊκου,  ως « ο κύριος που εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ»  υποδείκνυε τον τρόπο χειρισμού συγκεκριμένων υποθέσεων, και ασκούσε πιέσεις είτε για την αρχειοθέτηση ορισμένων εξ’ αυτών είτε για την άσκηση ποινικών διώξεων «και ας πάνε παρακάτω για να απαλλαγούν»,  μπαίνει εκ νέου στο «κάδρο» των ευθυνών για παρασκηνιακές ενέργειες και μεθοδεύσεις στη Δικαιοσύνη.

Το μεγάλο στοίχημα

«Αιχμή του δόρατος» και πάλι η υπόθεση της Novartis η οποία αποτελούσε το κορυφαίο σκάνδαλο για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μαρτυρούν άλλωστε,  οι πηχυαίοι τίτλοι στα φιλικά της ΜΜΕ. Η ταχύτατη διερεύνησή της υπόθεσης της Novartis και η απόδοση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών ήταν το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση, το οποίο προσπάθησε να κερδίσει, για να καταδείξει εμπράκτως την πάταξη της διαφθοράς που για χρόνια ευαγγελίζεται.

Οι καταγγελίες για μεθοδεύσεις

Λίγο πριν όμως η  υπόθεση αυτή, μπει επιτέλους στην τελική της ευθεία, μέσα από τις τυχόν διώξεις ή τις αρχειοθετήσεις για τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται, οι καταγγελίες του επί ένα τρίμηνο επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή και της διαδόχου της κ. Ράϊκου, στο νευραλγικό αυτό Τμήμα του Εφετείου, Ελένης Τουλουπάκη, «ταλανίζουν» την έρευνα.

Οι εκατέρωθεν εισαγγελικές  «βολές» εκτοξεύονται, μέσω αναφορών,  καταγγέλλοντας λάθη, σκόπιμα ή λόγω ανεπάρκειας, παρανομίες και προσπάθεια καθυστέρησης αλλά και συγκάλυψης. Ένα ζοφερό σκηνικό, που φαίνεται ν’ αγγίζει ακόμη και τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον κ. Αγγελή ο οποίος, βλέποντας, όπως ισχυρίζεται, στις αναφορές του, τον κίνδυνο να μπει φυλακή «φορτωμένος» με τα λάθη στην υπόθεση της Novartis, αποφασίζει να αποτινάξει από πάνω του τις πιέσεις. Και από «αγαπημένο» αλλά και «υπάκουο» παιδί της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, εξαπολύει «μύδρους» σε βάρος της φέρνοντας σε προφανή αμηχανία τόσο την κ.  Δημητρίου που του συνιστά …διακριτικά «αυτοσυγκράτηση» όσο  και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου, τον οποίο κατηγορεί ότι γνώριζε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβαινε στην υπόθεση της Novartis αλλά και σε άλλες δικογραφίες που «θα πρέπει να αιτιολογηθεί πως αρχειοθετήθηκαν».

Oι καταγγελίες επιστρέφουν δριμύτερες

Και μέσα στη βροχή των καταγγελιών, το όνομα του «πανίσχυρου κ. Ρασπούτιν» ακούγεται μετ’ επιτάσεως από τον κ. Αγγελή κατηγορώντας τον  πως βρίσκεται πίσω από τη σκευωρία που, ισχυρίζεται, ότι εξυφαίνεται σε βάρος του και την προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς του.

Ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»;

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω από την κ. Ράϊκου γίνεται πιο συγκεκριμένος όσον αφορά τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν», επικαλούμενος όσα του έχει αποκαλύψει, όπως αναφέρει η ίδια η κ. Δημητρίου.

«Στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης, όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον  κατονομάσουν για ευνόητους λόγους», αναφέρει ο κ. Αγγελής και προσθέτει: «Στο εύλογο ερώτημα, ποιος τέλος πάντων είναι ο «πανίσχυρος κ. Ρασπούτιν» παρακαλώ τον συνάδελφό μου κ. Δασούλα, να αναζητήσει την πορεία και την κατάληξη της σχετικής ποινικής έρευνας που έχει διαταχθεί, από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει  (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Ο κ. Αγγελής σπεύδει μάλιστα να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δημοσιοποιεί τις καταγγελίες του και δεν περιορίζεται να το κάνει μόνο στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, λέγοντας πως σκοπός του είναι να δείξει  «πόσο και με ποιους, πρέπει να παλέψει»  ένας αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για να μην παρανομήσει».

Το σίγουρο είναι πως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα χρειαστεί συγκεκριμένα στοιχεία προς επίρρωση των ισχυρισμών του, εφόσον κληθεί για να δώσει εξηγήσεις μετά τις καταγγελίες του που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» για άλλη μία φορά ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ