Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση από την ΚΕΕΡΦΑ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση από την ΚΕΕΡΦΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση  πρόκειται να πραγματοποιήσει τη Τρίτη 13 Νοέμβρη στις 10πμ στο Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με αίτημα την επιτάχυνση της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση

Όπως επισημαίνει η ΚΕΕΡΦΑ «ήδη, η πίεση του αντιφασιστικού κινήματος αποδίδει όπως έδειξαν οι δεσμεύσεις προς τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής του Προέδρου Εφετών και Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών Κ. Σταμαδιάνου. Γι αυτό χρειάζεται να συνεχίσουμε την δυναμική παρουσία για να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις και όχι να μείνουν στα χαρτιά.

Ανάλογες δεσμεύσεις είχαν δοθεί και στο παρελθόν όταν υπουργός ήταν ο Παρασκευόπουλος και στην πορεία παραβιάστηκαν. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης περιορίστηκε σε ανακοίνωση για τις ρυθμίσεις που σκέπτεται να προωθήσει ο πρόεδρος Εφετών και δεν έχει ορίσει ακόμη την συνάντηση με την πολιτική αγωγή που του έχει ζητηθεί εδώ και πάνω από ένα μήνα. Απαξίωσε να συναντήσει την αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ διότι τον ενοχλούν οι κινητοποιήσεις αντιφασιστών στην πύλη του υπουργείου και έστειλε ακόμη και κλούβα των ΜΑΤ. Απαξιώνει να ορίσει τη συνάντηση με την πολιτική αγωγή!»

Επισημαίνεται ότι η ΚΕΕΡΦΑ ζητάει την ικανοποίηση τεσσάρων αιτημάτων με δημόσια δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης και έμπρακτη παροχή των πόρων για την επιτάχυνση της δίκης της ΧΑ.

Συγκεκριμένα τονίζει ότι η επιτάχυνση δεν μπορεί να επιτευχθεί με συνέχιση της διεξαγωγής της δίκης στον Κορυδαλλό και χωρίς απαλλαγή των μελών της σύνθεσης από άλλες υπηρεσίες, αλλά μόνο:

  1. Με αποκλειστική απασχόληση των δικαστών και όχι μονάχα προέδρου και εισαγγελέα, για τη συγκεκριμένη δίκη.
  2. Με αποκλειστική διεξαγωγή των συνεδριάσεων του δικαστηρίου μόνο στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό ή οπουδήποτε αλλού.
  3. Με εντατικοποίηση των δικασίμων με καθημερινές συνεδριάσεις. Από 8-10 το τελευταίο διάστημα μπορούν να γίνουν 15 το μήνα.
  4. Με διάθεση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων για να διεκπεραιώσει το έργο του το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ