Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κίνημα «Δεν πληρώνω» και στις ΗΠΑ! 7.000.000 Αμερικανοί σταμάτησαν να πληρώνουν τα δάνεια των αυτοκινήτων!!!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κίνημα «Δεν πληρώνω» και στις ΗΠΑ! 7.000.000 Αμερικανοί σταμάτησαν να πληρώνουν τα δάνεια των αυτοκινήτων!!!

Σε ιστορικό ρεκόρ έφτασε ο αριθμός των Αμερικάνων δανειοληπτών οι οποίοι  σπάζοντας   μία παράδοση ετών που ήθελε την αποπληρωμή του δανείου τους για το αυτοκίνητο ως τη βασική τους  προτεραιότητα, τώρα όχι μόνο αρνούνται να το κάνουν, αλλά επιδίδονται σε μία ιδιότυπη ….στάση πληρωμών.

Σε 7 εκατομμύρια ανέρχονται οι   δανειολήπτες στις ΗΠΑ οι οποίοι δεν πλήρωσαν για περισσότερο από 90 ημέρες, τα δάνεια των αυτοκινήτων τους, ένα φαινόμενο που προκαλεί «πονοκέφαλο» και ανησυχία στις τράπεζες.

Το κίνημα “δεν πληρώνω το δάνειο του αυτοκινήτου”, αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη  έκπληξη από τις τράπεζες και τους παράγοντες της  αγοράς μιας και οι  Αμερικανοί ήταν εξαιρετικά συνεπείς μέχρι τώρα  στην αποπληρωμή τους, αφήνοντας πίσω τις πιστωτικές τους κάρτες και τα ενυπόθηκα δάνειά τους.

“Τα δάνεια αυτοκινήτων είχαν παραδοσιακά την προτεραιότητα πληρωμής επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται ένα αυτοκίνητο για να φτάσουν και να φύγουν  από τη δουλειά τους και να φέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή σε άλλες δραστηριότητες”, δηλώνει ανώτερος διευθυντής έρευνας τράπεζας.

Σύμφωνα με το businessinsider.sg, η ανατροπή αυτής της ιεραρχίας που έβαζαν οι Αμερικανοί  για την  εξόφληση των δανείων τους  έρχεται σε μία εποχή όπου ο δανεισμός για αυτοκίνητα σημείωσε  «έκρηξη» από το 2011 όπου ήταν συνολικά 800 δισεκατομμύρια δολάρια για να εκτοξευτεί , στα τέλη του 2018,  φτάνοντας  σχεδόν 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ