Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Καλιφόρνια: Περισσότερα από 9 δισ. δολάρια οι ασφαλισμένες υλικές ζημιές από τις πυρκαγιές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καλιφόρνια: Περισσότερα από 9 δισ. δολάρια οι ασφαλισμένες υλικές ζημιές από τις πυρκαγιές

Ζημιές ύψους τουλάχιστον 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή σε 88 ανθρώπους στην Καλιφόρνια των Νοέμβριο, σύμφωνα με προσωρινά δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη από την αρχή εποπτείας των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών.

«Οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2018 ήταν οι πιο φονικές και οι πιο δαπανηρές στην ιστορία της Καλιφόρνιας» και ο απολογισμός τους από οικονομική σκοπιά ίσως γίνει ακόμη βαρύτερος, καθώς ακόμη συνεχίζουν να υποβάλλονται αιτήσεις πυροπαθών για να αποζημιωθούν, επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο Ντέιβ Τζόουνς, εκπρόσωπος της αρχής εποπτείας της Καλιφόρνιας.

Μέχρι την Τετάρτη, οι ασφαλιστικές εταιρείες υπολογίζουν σε 9,05 δισ. δολάρια τις ζημιές από τις πυρκαγιές του Νοεμβρίου (την «Camp Fire» στον βορρά, τη «Woolsey Fire» και τη «Hill Fire» στο Μάλιμπου και σε άλλες πόλεις κοντά στο Λος Άντζελες), καθώς έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις για αποζημιώσεις.

Συνολικά, οι τρεις πυρκαγιές απανθράκωσαν εκτάσεις που ξεπερνούσαν το 1.000.000 στρέμματα γης.

«Αυτοί δεν είναι παρά οι πρώτοι αριθμοί που λάβαμε από τους ασφαλιστές, θα μας έρθουν κι άλλοι» μέσα στον επόμενο μήνα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νάνσι Κίνκεϊντ, εκπρόσωπος της αρχής εποπτείας του τομέα των ασφαλειών. Όπως σημείωσε η ίδια, το ρεκόρ των ασφαλισμένων ζημιών από δασικές πυρκαγιές καταγράφηκε την περασμένη χρονιά, με τις αιτήσεις αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές «Tubbs» και «Sonoma» να ανέρχονται σε 10,4 δολαρίων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ