Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Καταγγελία για αστυνομικό με όπλο στην ψυχιατρική κλινική του Θριασίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελία για αστυνομικό με όπλο στην ψυχιατρική κλινική του Θριασίου

Έρευνα διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά την καταγγελία της διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου, για το χθεσινό περιστατικό όταν είπε σε αστυνομικό, που συνόδευε ασθενή, ότι απαγορευόταν να οπλοφορεί σε ψυχιατρική κλινική με ασθενείς που κυκλοφορούν ελεύθερα.

Η παρατήρηση αυτή της γιατρού δημιούργησε ένταση και ο αστυνομικός κάλεσε την Άμεση Δράση, με αποτέλεσμα να φτάσουν εκεί άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τελικά το επεισόδιο διευθετήθηκε με την παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Η έρευνα που διέταξε η ΓΑΔΑ ανατέθηκε σε αξιωματικό, με εντολή να διερευνήσει την κάθε λεπτομέρεια του συμβάντος, προκειμένου να διευκρινιστεί αν υπάρχουν ευθύνες από πλευράς αστυνομικών και σε ποιο βαθμό.

Σχετικά με το θέμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στο parapolitika.gr: «Εκείνο το οποίο πρέπει εγώ να πράξω είναι να περιμένω το πόρισμα της αστυνομίας» και συνέχισε: «το πρόβλημα της φρούρησης κρατουμένων σε κλινικές νοσοκομείων του ΕΣΥ αποτελεί ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα. Δεν είμαι εγώ εκείνος, ο οποίος θα πει στην αστυνομία να μην οπλοφορεί, γιατί, εάν συμβεί το παραμικρό, ποιος θα φταίει; Συνεπώς, περιμένω το πόρισμα και θα δούμε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ