Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ανύπαρκτοι οι γιατροί στο νοσοκομείο στην Κω

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ανύπαρκτοι οι γιατροί στο νοσοκομείο στην Κω

Χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό είναι το νοσοκομείο της Κω, που έχει 35.000 μόνιμους κατοίκους και μεγάλη επισκεψιμότητα το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει μεγάλο αριθμό προσφύγων, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει καρδιολόγος και καλούνται ιδιώτες γιατροί, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τη μαιευτική κλινική, όπου τα βρέφη εξετάζονται από ιδιώτες παιδιάτρους, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό έχει το νοσοκομείο της Κω. Τα καρδιολογικά περιστατικά αντιμετωπίζονται από ιδιώτη καρδιολόγο, όταν και αν είναι τυχεροί να βρίσκεται στο νοσοκομείο. Εκτακτα καρδιολογικά περιστατικά κινδυνεύουν, ενώ υπηρετεί μόνο ένας παιδίατρος».

Ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί πολλούς μήνες

Ακόμα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς, ακόμη και οι νοσηλευόμενοι, να απευθύνονται ή να μεταφέρονται σε ιδιωτικά κέντρα και να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Το μικροβιολογικό εργαστήριο δεν καλύπτει όλες τις μικροβιολογικές εξετάσεις (λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων), με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πληρώνουν σε ιδιωτικά μικροβιολογικά.

Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, η ΠΟΕΔΗΝ το χαρακτηρίζει «φάντασμα», γιατί λειτουργεί με έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή. «Πρόκειται για ένα καινούργιο, τεράστιο κτίριο, που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό. Είναι εξοπλισμένο με ακτινολογικό, μικροβιολογικό εργαστήριο και ιατρεία» αναφέρει χαρακτηριστικά σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ