Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Καταγγελία συνδικαλιστικής δίωξης εργαζομένου σε Δήμο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελία συνδικαλιστικής δίωξης εργαζομένου σε Δήμο

Συνδικαλιστική δίωξη, σε βάρος δημοτικού υπαλλήλου, αντιπροέδρου Σωματείου, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Αγ. Δημητρίου, καταγγέλλει το Σωματείο «ΗΡΑΚΛΗΣ», σύμφωνα με το epoli.gr.

Το θέμα αφορά την έγγραφη καταγγελία του εν λόγω εργαζομένου – συνδικαλιστή και του Σωματείου «ΗΡΑΚΛΗΣ», περί ανεμβολίαστων εργαζομένων στην Υπ. Καθαριότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Το Σωματείο γνωστοποίησε το θέμα ήδη στην ΠΟΠ-ΟΤΑ, έχοντας τη στήριξή της, ενώ θα το κάνει γνωστό και στη ΓΣΕΕ.

Τέλος, απαιτεί να σταματήσει άμεσα, η καταγγελλόμενη από αυτό δίωξη του  συνδικαλιστή, κάνοντας σαφές πως, δεν προτίθεται να ανεχτεί ίδιες ή και ανάλογες ενέργειες.

Τι λέει το Σωματείο

«Έπειτα από το ερώτημα που τέθηκε από το σωματείο μας για το θέμα του μη εμβολιασμού των εργαζομένων του δήμου Αγ. Δημητρίου αντί απάντησης πήραμε συνδικαλιστική δίωξη με την κλήση σε αναφορά για παροχή εξηγήσεων του αντιπροέδρου του σωματείου μας. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή του συγκεκριμένου δήμου δεν μας εκπλήσσει. Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25/4 αντί να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα φέρονται σαν να σκέπτονται πότε θα στραβοπατήσει ο συνάδελφος για να του κάνουν αναφορά και να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα. Νομίζουμε ότι δεν έχουν καταλάβει τι κάνουν. Θεωρούμε απαράδεκτη την κλήση σε απολογία του αντιπροέδρου του σωματείου μας, ο οποίος ενεργεί (γι αυτό το λόγο εκλέχτηκε) με μοναδικό άξονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους. Λειτουργεί πάντα νόμιμα και με βάση τον ν.1264/82.

Ως σωματείο δεν θα ανεχτούμε τέτοιες ενέργειες οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές που έχουν φύγει ανεπιστρεπτί.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η δίωξη του συναδέλφου συνδικαλιστή και να κοιτάξουν οι αρμόδιοι να επιλύουν τα προβλήματα που δημιουργούνται κι όχι να προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες σε πλάτες άλλων.

Έχουμε δίπλα μας την ομοσπονδία μας, την ΠΟΠ-ΟΤΑ, η οποία έχει πλήρη επίγνωση του θέματος και θα προχωρήσουμε επίσης και σε ενημέρωση του τριτοβάθμιου οργάνου που ανήκουμε, στη ΓΣΕΕ.

Δεν θα ανεχτούμε την τρομοκράτηση των μελών μας από κανένα και την απόκρυψη των προβλημάτων κάτω από το χαλί.

Η αντίδραση μας θα είναι άμεση και τέτοιες κινήσεις δεν μας φοβίζουν αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ