Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ για μη καταβολή εισφορών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ για μη καταβολή εισφορών

Συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) Χρήστο Στεφανίδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών, το ύψος των οποίων ξεπερνάει τα 24.000.000 ευρώ.

Το δικαστήριο συνεκδίκασε 10 δικογραφίες που αφορούσαν οφειλές της πρώην διοίκησης για διάφορα διαστήματα, κατά τα έτη 2014, 2016 και 2017. Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ ο ίδιος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ επανέλαβε ότι ο οργανισμός περιήλθε σε οικονομική ασφυξία επειδή, όπως είπε, το Δημόσιο δεν εκπλήρωνε τις οικονομικές υποχρεώσεις του. «Ο ΟΑΣΘ δικαιωνόταν σε κάθε διαιτητική απόφαση» τόνισε και συμπλήρωσε ότι η μη εφαρμογή της απόφασης για αύξηση του εισιτηρίου ζημίωνε τον ΟΑΣΘ κατά 26.000.000 ευρώ. Αναφερόμενος σε οικονομικά μεγέθη του οργανισμού, ο ίδιος τόνισε ότι «τα ετήσια έσοδά του ήταν 60.000.000 και τα έξοδά του 147.000.000 ευρώ, από τα οποία τα 88.000.000 ευρώ αφορούσαν στη μισθοδοσία».

Καταθέτοντας από το βήμα του μάρτυρα, ο σημερινός πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς χαρακτήρισε «παρωνυχίδα» την επίδικη υπόθεση των ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών, επισημαίνοντας ότι «είναι ένας πολύ μικρό μέρος του συνολικότερου προβλήματος». Ο ίδιος είπε ότι ο ΟΑΣΘ έχει «οσμή σκανδάλου», ενώ πρόσθεσε ότι η νέα διοίκηση καλύπτει τα έξοδα του οργανισμού με προϋπολογισμούς που είναι κατά 80.000.000 με 85.000.000 ευρώ μικρότεροι από αυτούς των προηγούμενων διοικήσεων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ