Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΚΚΕ για άρση ασυλίας Λοβέρδου – Σαλμά: «Το έργο το έχουμε ξαναδεί προεκλογικά» (ΒΙΝΤΕΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΚΚΕ για άρση ασυλίας Λοβέρδου – Σαλμά: «Το έργο το έχουμε ξαναδεί προεκλογικά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου αποφάσισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση «Νovartis» και του Μάριου Σαλμά για την υπόθεση των αρθοσκοπήσεων.

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τόνισε πως είναι υποκριτική η σχετική συζήτηση για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αφού το Κομμουνιστικό Κόμμα στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση κατέθεσε πρόταση για την πλήρη κατάργηση αυτού του επαίσχυντου νόμου, αλλά δεν την στήριξε κανείς.

«Το ΚΚΕ δεν υποτιμά τα ονομαζόμενα σκάνδαλα, πάντα είναι της άποψης ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να διαλευκανθούν, αν υπάρχουν ένοχοι να πάνε στη δικαιοσύνη, αν και η εμπειρία έχει δείξει ότι πού και πού θυσιάζεται καμιά Ιφιγένεια, γιατί αυτά είναι συνυφασμένα με το ίδιο το σύστημα και τη λειτουργία του», είπε, προσθέτοντας «πως το μεγαλύτερο σκάνδαλο, στον τομέα της Υγείας, είναι το εμπόριο» και φτάνουμε στο σημείο «όποιος έχει λεφτά να ζει και όποιος δεν έχει να πεθαίνει».

Ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε επίσης πως «το έργο το έχουμε δει πολλές φορές, και ειδικά προεκλογικά», για να πάμε στις εκλογές με αυτές τις αλληλοκατηγορίες και «να κρυφτεί η πολιτική ουσία, η συμφωνία στη στρατηγική». Επομένως, «αυτό που θέλουμε να πούμε σε όσους μπορούν να βλέπουν είναι να μην πέσουν στην παγίδα της σκανδαλολογίας, αλλά να κρίνουν με βάση την εμπειρία τους, με βάση την πολιτική που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και θα οδηγηθούν στο ποιος έχει δίκιο και αυτό είναι το ΚΚΕ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ