Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κλήσεις σε υπόπτους για «μαϊμού» πιστοποιητικά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κλήσεις σε υπόπτους για «μαϊμού» πιστοποιητικά

Τα πλαστά πιστοποιητικά που φέρονται πως δόθηκαν προκειμένου να επιτευχθούν αποφυλακίσεις λόγω αναπηρίας, με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, μπαίνουν και πάλι στο προσκήνιο.

Ο Αριστείδης Φλώρος, ένας γνωστός ισοβίτης και ακόμη τουλάχιστον 13 άτομα, μεταξύ των οποίων γιατροί και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί, αναμένεται να περάσουν το εισαγγελικό κατώφλι με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς καλεί τους εμπλεκόμενους να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις αναφορικά με το αν υπάρχει κύκλωμα έκδοσης πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών, τα οποία φέρονται να δίνονταν σε κρατούμενους για να επιτευχθεί η υφ’ όρων απόλυσή τους. Τόσο ο καταδικασθείς στην υπόθεση Energa, όσο και ο ισοβίτης με καταδίκες για δύο ανθρωποκτονίες εμφανίζονται  ως εμπλεκόμενοι, καθώς και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται να υπάρχει κοινό πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε ξεσπάσει όταν ο Αριστ. Φλώρος απολύθηκε υφ’ όρων με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Χαλκίδας, μόνο για να επιστρέψει λίγες ημέρες αργότερα υπό το βάρος των καταγγελιών για χρήση «μαϊμού» πιστοποιητικών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ