Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κλειστό το 2ο ΔΙΕΚ στις φυλακές Κορυδαλλού – Στον αέρα οι εξετάσεις των κρατουμένων σπουδαστών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κλειστό το 2ο ΔΙΕΚ στις φυλακές Κορυδαλλού – Στον αέρα οι εξετάσεις των κρατουμένων σπουδαστών

Η πρόσφατη συμπλοκή που σημειώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν αλλοδαποί κρατούμενοι προσπάθησαν να σπάσουν το λουκέτο της πύλης, είχε, όπως φαίνεται, ως «παράπλευρη απώλεια» το κλείσιμο του  2ο ΔΙΕΚ που λειτουργεί εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων, από τη συμπλοκή της 25η Ιουνίου μέχρι και σήμερα, έχει κλείσει το 2ο ΔΙΕΚ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο οι σπουδαστές οι οποίοι δεν μπορούν  να δώσουν εξετάσεις. Έτσι, οι κόποι και οι προσπάθειες έξι μηνών για τους κρατούμενους σπουδαστές κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα, στερώντας τους το μοναδικό μέσο επανένταξης που είναι η εκπαίδευση.

Με επιστολή τους στο υπουργείο, 32 κρατούμενοι σπουδαστές του ΙΕΚ, ζητούν να μην «εξαιρεθούν» για κανένα λόγο από το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση, ενώ κάνουν λόγο για σκέψεις που υπάρχουν στις φυλακές Κορυδαλλού και «συγκεκριμένα στα ανώτερα στρώματα της διοίκησης της» για «την καταστολή της λειτουργίας του 2ου ΔΙΕΚ».

Η  επιστολή που δημοσιοποιείται από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων, καταλήγει μάλιστα τονίζοντας με νόημα πως «όταν κλείνει ένα σχολείο, μία φυλακή ανοίγει και στον Κορυδαλλό δεν υπάρχει χώρος για άλλη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ