Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Αργά αλλά σταθερά αποκαθίστανται η ασφάλεια και η τάξη στη χώρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κυρ. Μητσοτάκης: Αργά αλλά σταθερά αποκαθίστανται η ασφάλεια και η τάξη στη χώρα

Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και την πάταξη της εγχώριας τρομοκρατίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του το πρωί στον ΣΚΑΙ.

Τόνισε πως εξαρθρώθηκε «ένας πολύ επικίνδυνος επιχειρησιακός βραχίονας της νεοτρομοκρατίας στη χώρας» και μίλησε για συστηματική έρευνα και δεμένη δικογραφία για τα στοιχεία της οποία θα αποφασίσει η δικαιοσύνη

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την αντιτρομοκρατική για την επιχείρηση και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν και πρόσθεσε «αργά αλλά σταθερά αποκαθίστανται η ασφάλεια και η τάξη στη χώρα».

Αναφερόμενος στην εν εξελίξει επέμβαση της ΕΛΑΣ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο το πρωί, είπε ότι στόχος είναι να αποδοθούν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές «και να τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότωφ».

Τόνισε πως το υπερπλεόνασμα θα δοθεί στο τέλος του έτους, στοχευμένα στους αδύναμους.

Είπε επίσης, πως θα μειωθεί και το επόμενο έτος ο ΕΝΦΙΑ , σημειώνοντας ότι θα πληρώσουν ακριβότερα όσοι έχουν βίλες στη Μύκονο.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό στέλνει το μήνυμα ότι “το σύστημα σφίγγει” καθώς όσοι δικαιούνται άσυλο, θα το παίρνουν και όσοι δεν δικαιούνται, θα επιστρέφουν. Είπε ότι θα δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα σημειώνοντας ότι θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες.

Εκλογές το 2023

Εκλογές το 2023, είμαστε κυβέρνηση τετραετίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του το πρωί στον ΣΚΑΙ.

“Δεν διαπραγματευόμαστε με τσαμπουκάδες”, είπε ο πρωθυπουργός για το μεταναστευτικό και σημείωσε πως και οι Ευρωπαίοι αλλάζουν σταδιακά τις θέσεις τους για το άσυλο.

Τόνισε πως η κυβέρνηση θα προσαρμοστεί στις αποφάσεις του ΣΤΕ για το ασφαλιστικό και υπογράμμισε πως το σύνολο, που θα υπάρχει από τις ασφαλιστικές εισφορές με το νέο ασφαλιστικό και την φορολογική μεταρρύθμιση, θα είναι σημαντικά θετικό. Είπε ακόμη ότι το νέο ασφαλιστικό θα είναι απλό και δίκαιο.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και είπε ότι έως το τέλος της τετραετίας θα έχουν καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ