Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Λάρισα: Στα αζήτητα εκατοντάδες κλεμμένα ποδήλατα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λάρισα: Στα αζήτητα εκατοντάδες κλεμμένα ποδήλατα

Εκατοντάδες ποδήλατα Λαρισαίων «σκουριάζουν» στον χώρο στάθμευσης του Αστυνομικού Μεγάρου τα οποία μετά από ελέγχους αστυνομικών βρέθηκαν στα χέρια κλεφτών και ως κλεμμένα, φυλάσσονται στην αστυνομία.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες κλεμμένων ποδηλάτων να τα αναζητήσουν και εφόσον τα αναγνωρίσουν ως δικά τους, να τα παραλάβουν.

Δυστυχώς ωστόσο εκατοντάδες ποδήλατα μένουν στα αζήτητα ενώ θα έπρεπε να ξεπερασθεί το νομικό κενό και να διατεθούν για παράδειγμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρισας και στην συνέχεια να δωρηθούν σε παιδιά.

Σύμφωνα με το bloko.gr τα ποδήλατα αποτελούν διαδεδομένο μέσο στη Λάρισα  όμως λόγω του μικρού σχετικά κόστους όσοι χάνουν το ποδήλατό τους, προμηθεύονται καινούργιο και δεν δηλώνουν την κλοπή του στην αστυνομία.

Έτσι στον χώρο στάθμευσης του αστυνομικού μεγάρου Λάρισας συσσωρεύονται αναρίθμητα ποδήλατα που κάποια στιγμή, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που δημιουργούν -λόγω του όγκου- μεταφέρονται σε άλλον χώρο και σκουριάζουν αναξιοποίητα, παρότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.

Τα ποδήλατα δυστυχώς δεν μπορούν να δωρηθούν από την αστυνομία καθώς είναι κλεμμένα και ενδεχομένως στα χέρια τρίτου, να το αναγνωρίσει ο πραγματικός ιδιοκτήτης.

Θα πρέπει να αναζητηθεί λύση προκειμένου να ξεπερασθεί το νομικό «εμπόδιο» και τα ποδήλατα αντί να μεταφερθούν στα αζήτητα, να προσφερθούν μέσω του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ή με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε φορείς της Λάρισας που διακρίνονται για το κοινωνικό τους έργο. Όπως για παράδειγμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, που με τη σειρά του μπορεί να τα διαθέσει δωρεάν σε παιδιά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ