Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Λοβέρδος: Θα μηνύσω την Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας – Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λοβέρδος: Θα μηνύσω την Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας – Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση εναντίον της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας σχετικά με την υπόθεση Novartis, ανακοίνωσε μεσώ του ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός, η εισαγγελέας Διαφθοράς παραβίασε κατάφωρα και με δόλο το άρθρο 239 του ποινικού κώδικα, κάτι που συνιστά κακούργημα.

Όσον αφορά στην αποστολή του φακέλου, που άφορα τον κ Λοβέρδο στη Βουλή, ο ίδιος μίλησε για αυτοδικαιολόγηση των ενεργειών που κάνει η εισαγγελέας τα τελευταία δυο χρόνια.

Σημείωσε, επίσης, πως η εισαγγελέας Διαφθοράς αρχειοθέτησε την κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος εναντίον του κ Λοβέρδου, κάτι που όπως τόνισε πρόκειται για «φωτογραφία τιμής» για τον ίδιο. Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί εστάλη ο φάκελος στη Bουλή, εφόσον έχει αρθεί η ασυλία του για την υπόθεση.

Στη συνέχεια ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες ώστε να πουν αυτοί οι άνθρωποι τι γνωρίζουν και από που.

Για τα πολιτικά πρόσωπα, επεσήμανε ότι οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με φειδώ και τάχθηκε υπέρ της κλήσης στην προανακριτική του πολιτικού προσώπου που έχει περιγράφει από δύο εισαγγελείς για παρεμβάσεις, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε μιλήσει έξω από το Μαξίμου κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι είχε ρίξει ματιές στη δικογραφία, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Οι «βόμβες» Αγγελή

Χθες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φωτογράφησε, χωρίς όμως να κατονομάσει τον αποκαλούμενο Ρασπούτιν». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής επανέλαβε αυτό που ήδη είχε προ μηνών στην αναφορά του σημειώσει ότι πως «όλοι ξέρουν ποιος είναι ο «Ρασπούτιν», αλλά όλοι τον φοβούνται», προσθέτοντας με νόημα πως «ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε ότι η τέως εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου του είχε πει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» και τόνισε ότι το όνομα του «Ρασπούτιν» το ξέρουν πολύ καλά η Ξένη Δημητρίου, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και η τέως Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Αναφερόμενος δε στις σχέσεις του και με τους όλους (Δημητρίου και λοιποί) φέρεται να είπε «Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια». Ειδικότερα ο κ. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε ότι «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα».

Επιπλέον ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ΄ εκείνον αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων επικαλέστηκε και τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες Ράικου και του ίδιου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Επίσης αναφέρθηκε πέραν της Novartis και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις «Ρασπούτιν», ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Η απάντηση Τουλουπάκη

Για «ψεύδη» τα οποία η ίδια η πραγματικότητα έχει διαψεύσει, μιλά η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σε δήλωσή της για τα όσα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ο Ιωάννης Αγγελής για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σεβόμενη τη μυστικότητα της τρέχουσας έρευνας, που προφανώς κάποιος καταγγέλλων δεν σέβεται, δεν έχω κανένα σχόλια επί των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ό,τι έχω να πω θα το καταθέσω στα αρμόδια όργανα.

Το μόνο που έχω να σχολιάσω σε όσα παντελώς ψευδή βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι ότι η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται.

Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την έρευνά μας απτόητοι στην υπηρεσία της Αλήθειας. Ας συνεχίσει και ο καταγγέλλων το δικό του…».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ