Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

“Λουκέτο” στην ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ λόγω έλλειψης γιατρών-εντατικολόγων!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Λουκέτο” στην ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ λόγω έλλειψης γιατρών-εντατικολόγων!

Αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο το σύστημα δημόσιας υγείας, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του ΝΙΜΤΣ ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου θα κλείσει λόγω έλλειψης γιατρών-εντατικολόγων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο σύλλογος εργαζομένων του ΝΙΜΤΣ ξεκίνησε από σήμερα Τρίτη (21/5) επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίες θα συνεχιστούν την Τετάρτη και την Πέμπτη (08:00-11:00).

«Απαιτούμε να προβείτε άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για τη στελέχωση της μονάδας εντατικής θεραπείας, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του συλλόγου.

Ψευδείς υποσχέσεις

Σε επιστολή τους προς τη διοίκηση του ΝΙΜΤΣ, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναφέρουν πως ενημερώθηκαν για το επικείμενο κλείσιμο της μονάδας εντατικής θεραπείας του δευτέρου ορόφου, δυναμικότητας 6 κλινών, με έγγραφο του Γενικού Διευθυντή του νοσοκομείου, κ. Λοΐζου.

«Στις 19 Φεβρουαρίου ο Γενικός Διευθυντής είχε ενημερωθεί ότι δεν υπήρχαν γιατροί για τη στελέχωση της ΜΕΘ, αλλά δυστυχώς δεν προέβη ως όφειλε και υποχρεούνταν στην αναπλήρωση των γιατρών που έφυγαν», επισημαίνουν στο έγγραφό τους.

Επιπλέον, κατηγορούν τον Γενικό Διευθυντή, ότι ενώ στις 16 Μαΐου, στην έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων, δεσμεύθηκε ότι μέχρι τις 20 του μήνα θα φρόντιζε για τη στελέχωση της μονάδας με επαρκές ιατρικό προσωπικό, τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ