Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μάρη Παπασπύρου: Δεν μετέφερα πρόταση στην Ξένη Δημητρίου να παραιτηθεί για να διευκολύνει την κυβέρνηση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μάρη Παπασπύρου: Δεν μετέφερα πρόταση στην Ξένη Δημητρίου να παραιτηθεί για να διευκολύνει την κυβέρνηση

Πως δεν μετέφερε πρόταση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να παραιτηθεί και να διευκολύνει την κυβέρνηση να επιλέξει νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο, αναφέρει με δήλωσή της η επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μάρη Παπασπύρου. Με τη δήλωσή της αυτή διαψεύδει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιέσεις εκ μέρους της προς την εισαγγελέα -εξαιτίας της φιλικής τους σχέσης- να φύγει λίγες μέρες πριν τη συνταξιοδότησή της στις 30 Ιουνίου, ώστε να μπορεί, εν μέσω αντιδράσεων, το υπουργικό συμβούλιο να επιλέξει νέα ηγεσία.

Η φιλική σχέση

Η επιθεωρήτρια, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εξαιτίας της φιλικής σχέσης της με την εισαγγελέα αλλά και με κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, φέρεται να  μετέφερε πρόταση στην κ. Δημητρίου, που συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου να παραιτηθεί τώρα, ώστε να προχωρήσει ευπρόσωπα η κυβέρνηση σε αντικατάστασή της, λύνοντας έτσι το πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαίων καθηγητών συνταγματικού δικαίου.

Όπως αναφέρει «για μία ακόμα φορά επιχειρείται η  στοχοποίηση του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με προφανή σκοπό όπως συνήθως, τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και την παρεμπόδιση του ελεγκτικού του έργου. Με ψευδείς αναφορές σε δήθεν έγκυρες πηγές οι οποίες μάλιστα δεν κατονομάζονται, διαδίδονται κακόβουλα και αβάσιμα ψεύδη που θίγουν και υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία τους.

Διαψεύδω πλήρως το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την επικοινωνιακή σκοπιμότητα που εξυπηρετεί σε ένα κρίσιμο πολιτικά χρονικό διάστημα η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων σε βάρος θεσμών όπως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ